Afbeelding
Gemeente Ede

Provincie steunt definitief World Food Center Experience Ede

30 september 2021 om 15:30 Natuur en milieu

EDE De World Food Center Experience opent eind 2023 de deuren voor de eerste bezoekers die met al hun zintuigen voedsel willen gaan beleven. Daarmee heeft de Regio Foodvalley een primeur in Nederland. In de World Food Center Experience ontdekken bezoekers de complete wereld achter hun eten op een leuke en leerzame manier.

World Food Center Experience: ,,Met het uitgesproken vertrouwen door Provinciale Staten op 29 september steunt de provincie definitief de Experience.’’ Gedeputeerde Peter Drenth staat achter het doel van deze thema-attractie over voedsel: ,,Hier ga je alles beleven en leren wat met voedsel te maken heeft; de kwaliteit, de waarde, de totstandkoming en de keuzes die je kunt maken. Het is een heel goed verhaal dat op een manier wordt gebracht die ook gewoon leuk is”.

Een bezoek aan de Experience laat je ervaren wat voedsel met jouw lichaam en met de aarde doet. In het kleurrijke theater krijg je een mix voorgeschoteld van animaties, acteurs en een bewegend platform waardoor je het gevoel krijgt dat je een reis door de wereld maakt.  Via de moderne kas, waar groenten en fruit op toekomstige wijze worden verbouwd, kom je bij het onderdeel Het Lichaam. Hier kun je op bijna fysieke wijze, via geur en smaak, ervaren hoe het spijsverteringskanaal werkt. Iets eten kan natuurlijk ook. In De Hub staat een grote showkeuken met kookoptredens waar kinderen aan mee kunnen doen. 

WERELD TE WINNEN Directeur van de Experience, Marcel Goossens: ,,Ons doel is jaarlijks 300.000 bezoekers te inspireren om te kiezen voor gezonde en duurzame voeding. Onze wereld is ondenkbaar zonder voedsel. We groeien er letterlijk mee op en het geeft ons energie om te doen wat we doen. Toch is er nog een wereld te winnen, want we hebben te maken met een steeds groeiende wereldbevolking en een toenemende druk op de planeet. Met de Experience verbinden we mens, voeding en planeet op een leuke, attractieve en inspirerende manier”.

Nu alle seinen op groen staan, kan er gestart worden met de verdere ontwikkeling van de Experience en de aanbouw van de monumentale Mauritskazerne in Ede. Bezoekers van de Floriade 2022 in Almere kunnen alvast een voorproefje krijgen want daar staat de World Food Experience met een eigen paviljoen dat een goede indruk geeft van het ‘echte werk’ in Ede. De bouwwerkzaamheden zijn gepland voor medio 2022.

MEERDERHEID Met een grote meerderheid besloot de gemeenteraad van Ede op 23 september dat de WFC Experience gerealiseerd kan worden. Wethouder Leon Meijer heeft zich vanaf 2018 ingezet voor de Experience. ,,Na acht jaar plannen maken, kunnen we nu eindelijk zeggen; de World Food Center Experience komt er. Ik nodig jullie allemaal uit om in 2023, als de deuren opengaan, langs te komen en de wereld die achter ons dagelijks eten verscholen gaat te komen beleven”.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie