Afbeelding
Gemeente Ede

Bestemmingsplan World Food Center Experience gereed

8 juni 2021 om 18:13 Politiek

EDE Het bestemmingsplan dat het mogelijk maakt om de World Food Center Experience te realiseren is door het college van burgemeester en wethouders goedgekeurd. In dit plan staat waar de bouw van de Experience aan moet voldoen. Er staat onder meer in hoe de aanbouw van de bestaande Mauritskazerne eruit komt te zien en aan welke randvoorwaarden het moet voldoen.

Het bestemmingsplan ligt tot eind juli ter inzage. Inwoners van Ede en andere betrokkenen kunnen reageren op dit plan. Op woensdag 30 juni organiseert de gemeente Ede een inwonersbijeenkomst over het bestemmingsplan. Tijdens die bijeenkomst wordt het bestemmingsplan toegelicht.

WORLD FOOD CENTER EXPERIENCE De World Food Center Experience wordt een thema-attractie op een voormalig kazerneterrein die bezoekers meeneemt op een persoonlijke voedselavontuur. ,,Door te zien, voelen, proeven en ruiken, worden zij spelenderwijs bewust van alle aspecten rond ons voedsel en de keuzes die we daarin maken”, aldus de organisatie. Bij de ontwikkeling van de Experience zijn tal van organisaties betrokken, uit het bedrijfsleven, overheid, wetenschap en onderwijs. 

Na de inzage periode worden eventuele reacties bekeken en verwerkt. Daarna gaat het plan via het college van burgemeester en wethouders naar de gemeenteraad om een besluit te nemen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie