In Wekerom werd tweemaal geprobeerd een groot leegstaand pand aan te steken, maar door snel ingrijpen van de brandweer kon dit worden voorkomen.
In Wekerom werd tweemaal geprobeerd een groot leegstaand pand aan te steken, maar door snel ingrijpen van de brandweer kon dit worden voorkomen. Aber Media

Veiligheidsregio Gelderland-Midden: 100 uitrukken, geen grote incidenten tijdens jaarwisseling

Overig

EDE Deze tweede jaarwisseling tijdens de coronacrisis was een reguliere oud een nieuw voor de hulpdiensten. Dat meldt veiligheidsregio Gelderland-Midden zaterdagochtend. De brandweer rukte honderd keer uit in de regio, vooral voor buitenbranden, zoals containers, afval, rommel en vreugdevuurtjes. Vorig jaar rukte de brandweer negentig keer uit.  

In de meeste gevallen was er sprake van (kleine) buitenbranden, autobranden en caravanbranden. Ook was er een aantal gebouwbranden in de regio. In Wekerom werd tweemaal geprobeerd het voormalige Coöperatiegebouw aan te steken, maar door snel ingrijpen van de brandweer kon dit worden voorkomen.

De veiligheidsregio meldt verder dat er geen agressie tegen hulpverleners heeft plaatsgevonden. Diverse media meldden gisteravond dat brandweerlieden bij een inzet in Lunteren zouden zijn bekogeld met zwaar vuurwerk. ,,Dat was niet het geval”, aldus de veiligheidsregio. Uit eerdere navraag van EdeStad.nl bleek al, dat alhoewel het gooien van het vuurwerk had plaatsgevonden, dit niet op grote schaal gebeurde. De politie heeft dan ook niet ingegrepen bij het incident. 

Ahmed Marcouch, voorzitter van de Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden, bedankt namens de burgemeesters in de regio voor alle inzet, zowel van de beroepshulpverleners als van de vrijwillige helpers: ,,De hele nacht heb ik hen aan het werk gezien, waakzaam op de post en vakkundig erop uit naar de meldingen. Doordat zij de hele nacht paraat op de post waren en vakkundig in moordtempo van hot naar her trokken om alle meldingen op te lossen, konden onze bewoners thuis veilig de jaarwisseling vieren.”

advertentie