Afbeelding
Ted Walker

Relatief rustige jaarwisseling in gemeente Ede

Evenementen

EDE De jaarwisseling in de gemeente Ede is tot nu toe relatief rustig verlopen. Ondanks het landelijke vuurwerkverbod, werd er in de hele gemeente toch flink geknald.

De brandweer moest meerdere keren uitrukken voor meldingen van buitenbranden. Zo waren er kleine brandjes bij een flat aan der Van der Hagenstraat in Ede-Zuid. Ook was er een voertuigbrand aan Pieter de Hooghstraat in Ede. Aan de Blokkenweg stond een spoorkabel korte tijd in brand.

LUNTEREN Onder meer in Lunteren, waar een caravan in de brand stond op een kruispunt, was het even onrustig. Diverse media maakten melding van het veelvuldig bekogelen van de hulpverleners in Lunteren. Uit navraag bleek het gooien van vuurwerk heeft plaatsgevonden, maar dat dit niet op grote schaal is gebeurd. De politie heeft niet ingegrepen bij het incident. Dat werd tot nu toe ook niet gedaan bij een feest dat in het dorp gaande is. Een woordvoerster van de politie meldt bij het ANP dat de politie het feest van afstand in de gaten houdt, maar vooralsnog wordt er niet ingegrepen.

Even voor middernacht moesten bewoners van een begeleid wonen-vorm hun huis uit toen er een brand woedde. De brand ontstond bij een 3D-printer in het gebouw. 

In Wekerom vatte een caravan, die tegen een oud leegstaand pand stond, vlam. De brandweer kon erger voorkomen door snel in te grijpen.

advertentie