De flitspaal zonder camera langs de Otterloseweg in Harskamp.
De flitspaal zonder camera langs de Otterloseweg in Harskamp. BDUmedia

‘Flitskanon’ Harskamp door vernieling al weken buiten gebruik

12 januari 2022 om 13:08 Overig

HARSKAMP De flitspaal langs de Otterloseweg in Harskamp, bij automobilisten bekend als ‘bonnenkanon’, is al weken buiten gebruik. De camera is volgens het Openbaar Ministerie (OM) rond de Kerst vernield, mogelijk door vuurwerk.

,,Dit wordt hersteld, maar de termijn waarop is nog niet bekend’’, reageert woordvoerder Marloes van Kessel van het OM-parket centrale verwerking in Utrecht. ,,Er is aangifte gedaan van vernieling, we wachten het onderzoek van de politie af’’, voegt ze eraan toe.

74 PER DAG De flitspaal was volgens de laatst bekende cijfers in de periode van 1 mei tot en met 31 augustus 2021 goed voor 9.113 bekeuringen voor te hard rijden in de bebouwde kom. Dat zijn gemiddeld 74 bonnen per dag. De paal staat aan de Otterloseweg ter hoogte van de Legerplaats Harskamp.

TAPE Aan de andere kant van het dorp staat langs de Dorpsstraat, ter hoogte van een autobedrijf, ook een flitspaal. Opvallend is dat rond deze camera een zwarte tape is bevestigd, mogelijk is ook hier geprobeerd de camera met vuurwerk te vernielen. ,,We weten niet wat daar is gebeurd, maar alles werkt nog’’, zegt Van Kessel. ,,De tape wordt binnenkort wel verwijderd.’’

Deze camera flitste van 1 mei tot en met 31 augustus in totaal 1.368 keer, gemiddeld zo’n 11 maal per dag. 

De flitspaal met zwarte tape langs de Dorpsstraat in Harskamp.
Flitspaal met zwarte tape langs de Dorpsstraat in Harskamp.
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie