Christa Anbeek over chaos en twijfel als begin van geloof

14 februari 2020 om 20:11 Maatschappelijk Deel je nieuws

Voor de Zin op Zondag bijeenkomst 23 februari spreekt Christa Anbeek over chaos en twijfel als begin van geloof. De bijeenkomst begint om 10:30 uur in De Ontmoeting van Vrijzinnigen Bennekom, Emmalaan 1 in Bennekom.

De vraag ‘Wat kun je nog, als de zin van je leven stuk is’ hield haar lang in haar greep. Al jong werd zij geconfronteerd met de dood. In korte tijd overleden haar moeder, haar vader en haar broer. De laatste twee door een zelfgekozen dood. Christa zelf reageerde op deze ingrijpende ervaringen door vol te kiezen voor het leven: zij kreeg een dochter.

Auteur en theoloog Christa Anbeek neemt ons op zondag 23 februari mee in haar persoonlijke zoektocht naar antwoorden op voor ieder mens herkenbare levensvragen. Wat blijkt van waarde te zijn? Wat biedt houvast of geeft weer richting? Roept een ingrijpende ervaring aanvaarding op of verzet? Bij haar draait het erom of je erop kunt vertrouwen dat er een nieuw begin mogelijk is.

 

Als schrijfster is ze bekend vanwege haar boeken die gaan over zoektochten naar de diepere zin van leven en dood. Zo kreeg zij voor haar laatste boek ‘Voor Joseph en zijn broer’ de prijs voor het beste spirituele boek van 2019. Als theoloog onderzocht en beoefende Christa Anbeek niet alleen het boeddhisme, humanisme en christendom. Ook studeerde ze filosofie en literatuur. Momenteel is zij bijzonder hoogleraar remonstrantse Theologie aan de Vrije Universiteit en doceerde tot 2018 Levensfilosofie aan de Universiteit voor Humanistiek.

 

De Zin op Zondag bijeenkomst wordt muzikaal omlijst door Heleen Venekamp die een veelzijdig harpist en docent is.

 

‘De Ontmoeting’ in Bennekom is de thuisbasis van de veelkleurige gemeenschap van Vrijzinnigen Bennekom en een brede kring van belangstellenden, die in alle openheid op zoek zijn naar wijsheid in religies, kunst, en natuur. www.deontmoetingbennekom.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie