Elise & Job Laurens
Elise & Job Laurens Elise Laurens

De 18 jarige Elise uit Ede is bang voor een tweede lockdown.

29 oktober 2020 om 13:48 Sport Deel je nieuws

De 18 jarige Elise uit Ede is bang voor een tweede lockdown maar eigenlijk veel banger om haar meervoudige gehandicapte broertje te verliezen. Onderstaand bericht heeft Elise gedeeld op haar Facebook pagina.

Bang voor de tweede corona golf.

‘’Nederland gaat in gedeeltelijke lockdown’’. Daar zat ik dan op de bank, luisterend naar deze woorden. Ik kreeg het warm en voelde veel spanning want ik wil je zeggen de eerste lockdown in maart was geen pretje. Vanaf maart tot eind juli is Job 24/7 thuis geweest en ook ik zat thuis. In deze periode ben ik een aantal keer hard op me bek gegaan om het maar even zo te zeggen. Ik vergat mezelf volledig en keek alleen maar om naar Job want hij heeft altijd zorg nodig en die zorgtaak die had ik volledig op mezelf genomen. Ik cijferde mezelf weg en verplaatste afspraken om maar altijd met Job bezig te kunnen zijn en de zorg van Job voor mijn ouders te verminderen, ik deed het wel. Momenteel ben ik heel bang voor een tweede gehele lockdown en bang om er zelf aan onder door te gaan omdat ik mezelf vergeet. Dit wil ik voorkomen. Op straat hoor en zie ik vele gezinnen waar geen risico factor zit dus die feesten en leven vrolijk verder want ‘’ach ik overleef corona toch wel’’. Hierdoor is het voor ons gezin en andere gezinnen met een risico factor lastiger geworden want ik ga niet graag naar de winkel of naar school want het risico is groot. Ik ben heel bang om Job te verliezen, want Job is zeer kwetsbaar en als Job dit virus krijgt dan overleeft hij dit niet. De eerste lockdown heeft mij heel erg laten schrikken want op de logeergroep van Job was corona uitgebroken en zijn er 3 clienten overleden, ik ben zo bang om ook Job kwijt te raken.

Laten wij meer naar elkaar om kijken en nadenken over de gezinnen waar corona wel een enorm risico en impact heeft en samen de tweede gehele lockdown proberen te voorkomen. Ik alleen kan het verschil niet maken, samen moeten wij ervoor gaan.

 

 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie