Negen jonge mantelzorgers tussen 4 en 8 jaar namen gedurende acht weken deel aan deze speciale cursus.
Negen jonge mantelzorgers tussen 4 en 8 jaar namen gedurende acht weken deel aan deze speciale cursus. Eigen foto

Negen jonge mantelzorgers ontvangen certificaat

2 april 2024 om 10:57 Activiteiten

EDE De laatste bijeenkomst van ‘Sammie en de Schatkist’ vond maandag 25 maart plaats. Negen jonge mantelzorgers tussen 4 en 8 jaar namen gedurende acht weken deel aan deze speciale cursus. Als erkenning ontvingen ze een certificaat.

Tijdens de bijeenkomsten leerden jonge mantelzorgers veel van elkaar rondom alle emoties waarbij Sammie, de hond en zijn vriendje Piep, op avontuur zijn gegaan en samen een schatkist vulden. Het ene moment was Sammie blij, dat werd goed gevierd, maar het andere moment was Sammie boos of verdrietig. Hoe je daar ‘rustig’ mee om kunt gaan dat werd samen gedeeld en leerden de kinderen van elkaar.. Ook was er veel ruimte om ervaringen te delen, de kinderen kregen veel tips van elkaar en de cursusleiders en er werden veel leuke en leerzame spelletjes gedaan. 

Opgroeien met een langdurig ziek gezinslid, bijvoorbeeld een broer of zus met autisme, een vader of moeder met een chronische ziekte of psychische problemen, is voor jonge mantelzorgers niet altijd even makkelijk. Zij helpen vaak met de zorg van het zieke gezinslid en missen hierdoor vaak zelf zorg en aandacht. JMZGo! houdt onder de paraplu van Malkander cursussen waar kinderen aan mee doen die weten hoe het is om op te groeien met zo’n gezinslid.

AANMELDEN

Is jouw kind tussen de 4 en 8 jaar en jonge mantelzorger? De volgende cursus ‘Sammie en de schatkist, start komende september. Aanmelden kan via jmzgo@malkander-ede.nl of bel 0318-208080. Ook voor andere leeftijden houdt JMZ Go! allerlei activiteiten voor ontspanning en lotgenoten contact. Kijk op www.malkander-ede.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie