Kinderkledingbeurs in de Akker
Kinderkledingbeurs in de Akker Kinderkledingbeurs

Dit is er deze week te doen in Ede

9 oktober 2019 om 06:00 Activiteiten

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

10 oktober 2019

Ede

Zelfverdedigingsles Kids 8-12 jaar
18:45 Proosdijerveldweg 55
Zelfverdedigingsles Kids 8-12 jaar. Wekelijkse zelfverdedigingslessen voor kinderen o.b.v. Systema. Een effectieve manier van verdedigen door gebruik van slimme principes, zonder agressie of kracht. Voor fysieke, mentale en verbale weerbaarheid. Altijd 2 gratis proeflessen. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

Start cursus zelfverdediging: Safe4Life!
20:00 Proosdijerveldweg 55
Safe4Life! is een zelfverdedigingscursus voor vrouwen. Op 10 oktober start de zesdelige cursus. In 6 cursusavonden wordt het fundament voor een veiliger leven gelegd. Door het leren van (vaak verrassende) inzichten werkt het programma zeer preventief. Maar ook in situaties waarin handelen nog de enige optie is, leer je met slimme oplossingen je verbaal of fysiek uit de situaties te redden. Uitgangspunt is dat de agressor meer kracht heeft dan jij. De oefeningen zijn speciaal ontwikkeld zodat jij, ondanks dat krachtsverschil, jezelf goed uit de situatie kunt redden. Naast dat het een zeer effectief programma is, is het ook fijn en leuk om dit samen met een groep vrouwen te doen. Respect en vertrouwen zijn altijd topprioriteit binnen het programma. Uitstekende recensies. Meer info en inschrijven via: www.safe4life.nl

Jij Daar! jongerenavond
20:00 Oude Kerkweg 100
De Jij Daar! jongerenavond is op onze vaste stek: Het gebouw van de CHE aan de Oude Kerkweg 100 in Ede. Op donderdag 10 oktober ben je om 20:00 uur van harte welkom! Het thema is deze keer: 'Ons gebed en Gods verhoring' met als spreker Ds. Paul Visser, verbonden aan de Noorderkerk in Amsterdam, een citaat: ,,God kan niet ophouden je lief te hebben, of je dat nu leuk vindt of niet. Je kunt Hem uitspugen, zelfs aan het kruis nagelen, maar op datzelfde moment is Hij bezig Zich met jou te verzoenen. ….. Dat heb ik hier in Amsterdam meer dan ooit ontdekt.". Tijdens de lezing kunnen er vragen worden gesteld o.a. via steljevraag.tk. Deze vragen worden in het tweede deel van de avond behandeld. Tussendoor is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Vooraf en na afloop rond 22:00 uur is er ruimte om elkaar te ontmoeten. Er is een boeken- en CD tafel aanwezig. De toegang, koffie, drinken en koekjes zijn gratis. Op: http://www.jijdaar.nl vind je de agenda van alle avonden in 2019

11 oktober 2019

Ede

Wees welkom, vrije inloop
9:30 Bettekamp 99
Vrijdag....Gezelligheid aan tafel met een heerlijk bakje koffie of thee. Inloophuis 'De Wissel' aan de Bettekamp 99 is open voor iedereen die van gezelligheid, ontspanning, spelletjes houdt.

Grootste kinderkledingbeurs
19:30 Reehorsterweg 88
Grootste kinderkledingbeurs in Ede en omgeving van 19.30 tot 21.30 uur in gebouw de Akker van het Leger des Heils. Je vindt daar een ruime keuze voor de winteroutfit van je kinderen. Deze kledingbeurs staat bekend om het enorme aanbod van mooie kleding, de lage prijzen en de goede organisatie Hierdoor is het prettig winkelen in het ruime gebouw de Akker. Tijdens de kinderkledingbeurs in de Akker is er ook dames- en herenkleding te koop in de kledingwinkel van het Leger des Heils. Kijk voor meer informatie op www.kledingbeurs-demaanen.jouwweb.nl/ Hier kan je je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief. www.facebook.com/KledingbeursDeMaanen/

Seniorenbingo
19:30 Industrielaan 1
Nieuw in Buurthuis De Meerpaal. Seniorenbingo (niet senioren boven de 18 zijn ook welkom). Eerste keer vrijdag 11 oktober 19.30 tot 21.30 uur in de hal van De Meerpaal. Inloop mogelijk vanaf 19.00 uur. Meer info: www.meerpaalede.nl onder tabblad actueel. Tel. 0318630514 of info@meerpaalede.nl

Bariton Raoul Steffani zingt Weense muziek
20:00 Amsterdamseweg 9
Iedereen droomt wel eens over de toekomst. Maar het zijn dichters en componisten die deze dromen verwerken in herkenbare gedichten en liederen. Bovendien zijn er zangers zoals bariton Raoul Steffani die deze emoties in hun stem kunnen leggen. ,,Een opmerkelijke zanger, met een natuurlijk geluid waarmee hij een emotie als verwondering overtuigend kan overbrengen", schrijft de Volkskrant. Samen met sterpianist Gerold Huber spreekt Raoul op vrijdag 11 oktober in de Edesche Concertzaal tot het hart met liederen van Grieg, Berg en Sibelius.

12 oktober 2019

Ede

Ervaar Bewust Ede
10:00 Molenstraat 45
Vanwege het geweldige succes van vorig jaar houden we dit jaar voor de tweede keer het evenement, nu op een grotere, goed toegankelijke locatie. Vorig jaar begonnen we met 18 stands, dit jaar zullen er dertig professionals aanwezig zijn. In Cultura beschikken we behalve het Atrium ook nog over twee mooie ruimtes voor de gratis workshops en lezingen. We hopen dit jaar dus nog veel meer bezoekers te verwelkomen. Ervaar Bewust Ede is de leukste manier om kennis op te doen over persoonlijke groei, gezondheid, welzijn en duurzaamheid. Zit jij met een vraag of ben jij op zoek naar een oplossing? Ontmoet de professionals van het Bewust Ede Platform en laat je informeren & inspireren! Schrijf je nu in en reserveer jouw gratis persoonlijke toegangskaart. je ontvangt dan ook als eerste alle waardevolle updates, informatie en tips.

Najaarsfeesten in profetisch perspectief
18:30 Stationsweg 92
Vierde Jezus Loofhuttenfeest? Wat moeten wij, als navolgers van Hem daarmee? Wat staat ons nog te wachten? Onder de bezielende leiding van Carla en Michael Wittocx hopen wij op 12 oktober 's avonds daar meer over te horen. Carla en Michael zijn al ruim 30 jaar betrokken bij het werk van Near East Ministries Jij komt toch ook? Geef je op voor 1 oktober want de plaatsen zijn beperkt. Opgave geldig na betaling 5 euro/ persoon en aanmelding per email, zie ondergenoemde. avliert@hotmail.com o.v.v.: opgave zaterdag 12 oktober 2019

Dahl Diner - F. Belt en M. Penterman
19:00 Molenstraat 45
Roald Dahl schreef niet alleen de mooiste verhalen, maar ook een kookboek met heerlijke gerechten. In het Dahldiner geniet je van beide in een smakelijke afwisseling. Tussen de gangen door worden zijn meest bizarre, spannende en grappige verhalen voor volwassenen verteld. Of komen tussen de verhalen door de smakelijkste gerechten van Dahl voorbij? Hoe dan ook, het wordt genieten. Het Dahldiner wordt bereid door Edwin van den Oever, voormalig eigenaar van Het oude Politiebureau en onlangs gestart met Edes Proefl okaal. Samen met Quinten van Dreven verrassen zij u met een 3 gangen diner tijdens deze vertelvoorstelling. Het meest smakelijke Food & Filmfestival van Ede staat op 11, 12 & 13 oktober gereserveerd.

De mooiste muziek rechtstreeks uit Wenen
20:00 Amsterdamseweg 9
De Wiener Kammersymphonie neemt je op zaterdag 12 oktober mee naar het sprookjesachtige Wenen. Met Mozarts wereldberoemde ouverture 'Die Zauberflöte' en een selectie uit Mahlers 'Vierde Symfonie' speelt de Wiener Kammersymphonie de mooiste muziek die in deze stad werd geschreven. En er staat nog meer op het programma. Pianist en special guest Paolo Giacometti kruipt aan de Bösendorfer Imperial in de huid van Mozart en speelt zijn onbezorgde 'Pianoconcert nr. 13'. Na de pauze duikt de Wiener Kammersymphonie met Korngolds 'Märchenbilder' in de sprookjeswereld van de gebroeders Grimm.

13 oktober 2019

Ede

Zemtsov Altviool Kwartet in Huis Kernhem
12:00 Kernhemseweg
Een kwartet van vier altviolisten en dan ook nog uit één altviool familie, dat is uniek en bijzonder te noemen. Het Zemtsov Altviool Kwartet bestaat uit vier leden van een bijzondere Russisch-Mexicaans-Nederlandse altvioolfamilie: vader, moeder, dochter en neef Zemtsov: Mikhail Zemtsov, Julia Zemtsov-Dinerstein, Dana Zemtsov en de jongste telg van het kwartet is neef Daniil Zemtsov. Het repertoire dat ze spelen biedt hen grote inspiratie; waanzinnig mooie originele stukken van bekende en minder bekende componisten, frisse, spetterende en afwisselende composities die speciaal voor hen zijn geschreven en bewerkingen die de componist Evgeni Zemtsov - hun vader, opa en schoonvader- voor hen heeft gemaakt. In 2020 viert dit kwartet het tienjarig jubileum op het Grachtenfestival met een bijzonder concert. Daarna volgt een tournee door Nederland en België. Aanvang 12.00u (zaal open vanaf 11.30 uur) Kaarten: aan de zaal of via de website kosten: 10 euro per stuk (geen pinbetaling mogelijk)

14 oktober 2019

Ede

Tablet-inloop in buurtcentrum De Velder
10:00 Munnikenhof 17
Deze inloop is bedoeld voor iedereen die praktische hulp en ondersteuning nodig heeft bij het gebruik van tablet en smartphone. De deskundigen van HCC zitten klaar om u met raad en daad terzijde te staan.

Studenten geven colleges aan ouderen
15:00 Industrielaan 1
Maandag 14 oktober om 15.00 uur start de collegereeks 'Van zwarte gaten tot de kleinste deeltjes' met college 'Wiskunde de taal van de natuur' in buurthuis de Meerpaal, Industrielaan 1 in Ede. Entree per college: 2,00 euro p.p. Er zijn geen eisen aan de vooropleiding, nieuwsgierigheid voor het vakgebied is voldoende. Persoonlijke groei is niet afhankelijk van leeftijd.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie