Maaike Ouboter
Maaike Ouboter Sanja Marusic

Dit is er deze week te doen in Ede

20 november 2019 om 06:00 Activiteiten

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

20 november 2019

Ede

Mama connect
9:30 Bettekamp 99
Woensdag is het Mama Connect, ontspannen samen kletsen tips met elkaar uitwissel en een genieten van een heerlijk kopje koffie of thee.

Zelfverdediging kids/jeugd/vrouwen/mannen
16:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen aan diverse groepen, incl. een speciale 'Lady-class'. De zelfverdediging is o.b.v. Systema, een effectieve manier van verdedigen. Niet afhankelijk van kracht of agressie, maar op basis van slimme principes. Voor zowel fysieke, mentale alsook verbale weerbaarheid. Altijd 2 gratis proeflessen. Kids 8-12 jaar: 16.45-17.30 uur. Jeugd 12-16 jaar: 18.15-19.30 uur. Lady-class va.16 jaar: 19.30-20.45 uur. Gemengd va.17 jaar: 21.00-22.15 uur. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

Rob De Nijs - 60 jaar artiest
20:15 Molenstraat 45
De zanger van de popgroep 'The Apron Strings' uit Amsterdam had natuurlijk nooit kunnen vermoeden dat hij zestig jaar later nog steeds actief zou zijn als zanger. De carrière van de toen 18-jarige zanger stond nog in de kinderschoenen. Pas na het winnen van een talentenjacht van de platenfirma 'Phonogram' (1962) als zanger van 'The Lords' kwam er pas echt schot in zijn carrière. Spoiler-alert: Deze theatershow bevat zes decennia hits en klassiekers.

Bennekom

Honderd jaar sociale woningbouw Bennekom
20:00
Op 21 november 1919 is Woningcorporatie Plicht Getrouw in Bennekom vanuit een werknemersvereniging opgericht. Dat betekent dat de woningcorporatie, ondanks diverse ingrepen en samenvoegingsactiviteiten in de sociale woningbouw en de nieuwe Woningwet, in november a.s. haar 100-jarige jubileum viert. Het bestuur van Stichting Woningcorporatie Plicht Getrouw geeft aandacht aan dit 100-jarig jubileum, i.s.m. de Historische Vereniging Oud Bennekom, d.m.v. een lezing voor huurders, genodigden en leden ven HVOB met het onderwerp; 'Plicht Getrouw honderd jaar sociale woningbouw in Bennekom' op 20 november 2019 in zalencentrum De Brink, Brinkstraat 39, 6721 WR in Bennekom, aanvang 20:00 u. Deze lezing wordt uitgevoerd door Arno van der Valk, de auteur van het gelijknamige boek dat ter gelegenheid van dit jubileum door de woningcorporatie wordt uitgegeven en die avond aan de inwoners van de gemeente Ede wordt gepresenteerd.

21 november 2019

Ede

Zelfverdedigingsles Kids 8-12 jaar
18:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen voor kinderen o.b.v. Systema. Een effectieve manier van verdedigen door gebruik van slimme principes, zonder agressie of kracht. Voor fysieke, mentale en verbale weerbaarheid. Altijd 2 gratis proeflessen. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

Werkelijkheid en waarheid
20:00 Paul Gabrielstraat 54
Om iets te begrijpen, om te begrijpen wat is, kun je niet afgeleid worden, toch? Als ik wil begrijpen wat je zegt, kan ik niet naar muziek luisteren, naar het lawaai van mensen buiten, ik moet er mijn hele aandacht aan schenken. Het is dus buitengewoon moeilijk en moeilijk om je bewust te zijn van wat is, omdat ons denken een afleiding is geworden. We willen niet begrijpen wat is. We kijken naar wat is door de bril van vooroordelen, van veroordeling of van identificatie, en het is heel moeilijk om deze bril te verwijderen en te kijken naar wat echt is. Wat is toch een feit, is het de waarheid, en is al het andere een ontsnapping. Om te begrijpen wat is, moet het conflict van dualiteit ophouden, omdat de negatieve reactie van iets anders worden dan wat is, de ontkenning is van het begrip van wat is. Wil je dieper op dit onderwerp ingaan dan ben je van harte welkom. info: www.lotus4health.com

22 november 2019

Ede

Wees welkom, vrije inloop
9:30 Bettekamp 99
Wees Welkom, de deur staat open en de koffie en thee staan klaar.

Camerata Trajectina: Het oor van Rembrandt
20:00 Amsterdamseweg 9
Iedereen kent Rembrandt als schilder, maar wat weet je over zijn muzikale voorkeuren? Naar welke muziek luisterde Rembrandt? Camerata Trajectina geeft het antwoord en is je gids door de muzikale wereld van Nederlandse grootste schilder. De populaire deuntjes van zijn tijd komen voorbij, maar ook de gevoelige muziek van zijn stadsgenoot Sweelinck. En wie weet zat Rembrandt ook wel schuddebuikend van het lachen bij de kluchten van Harmenz Krul. Met Camerata Trajectina beluister je muziek, die Rembrandt vermoedelijk zelf ook heeft gehoord. ,,Dichter bij Rembrandt kun je niet komen", aldus Camerata Trajectina.

Alex Ploeg - Ultimatum
20:15 Molenstraat 45
Soms moet je jezelf een Ultimatum stellen. Bepalen wie je bent. Sterk zijn. Volwassen worden. Ergens voor staan. Alex weigert dit al jaren. Want kom op, hoe doe je dat als je een vat vol tegenstrijdigheden bent? Alex Ploeg is een zelfverzekerde jongen die het allemaal niet weet. Die rake vragen stelt over onderwerpen die er niet toe doen. Een coming of age story, après la lettre. Alex is lid van Comedytrain en won de Publieksprijs van Cameretten (2016). Hij werd in de Volkskrant uitgeroepen tot Comedy Talent van 2018.

23 november 2019

Ede

Vogelshow Edese Vogelvereniging Kanaria
14:00 Proosdijweg 41
De Edese vogelvereniging Kanaria houdt haar jaarlijkse vogelshow in de kinderboerderij Proosdij. Op deze show zijn verschillende soorten kanaries,tropische vogels, kleine- en grote parkieten en lachduiven te bewonderen. Leden van Kanaria zijn aanwezig om tekst en uitleg te geven. De toegang is vrij.

Francesca Dego & Francesca Leonardi
20:00 Amsterdamseweg 9
Violiste Francesca Dego en pianiste Francesca Leonardi vormen een droomcombinatie en dat hoor je terug in hun ragfijne samenspel. In de Edesche Concertzaal delen ze hun passie voor romantische vioolsonates van Beethoven en Schumann. In muziek van hun landgenoot Ottorino Respighi en de beroemde Paganini Capriccio's van Karol Szymanowski breekt de warmte van de Italiaanse zon door. Beleef een prachtig vervolg op hun Nederlandse debuut in de Edesche Concertzaal.

Concert koor en orkest bespreek het samen
20:00
Concert kamerkoor en orkest van 'Bespreek het samen'. Het kamerkoor zingt Franse muziek. Het orkest speelt onder andere Dance macabre van Saint-Saens. De toegang is gratis en er is een collecte bij de uitgang.

Maaike Ouboter-Voordat de tijd ons inhaalt
20:15 Molenstraat 45
Maaike Ouboter is terug in het theater. Dit keer alleen, terug naar de kern, terug naar waar ze vandaan komt. Met liedjes en verhalen over loslaten, vasthouden, over hoe alles verandert en jij toch altijd jij blijft, wie dat dan ook mag zijn. Met ontwapenende anekdotes en verhalen, bekende liedjes en nog niet eerder gespeeld materiaal komt Maaike in dit nieuwe theaterconcert als nooit tevoren zo dicht tot haar publiek. Maaike neemt je mee in haar wereld, wijst op details die we eerder niet zagen en laat ons opnieuw naar de dingen kijken.

25 november 2019

Ede

Start Opleiding Systemisch Teamcoach
8:30 Bosrand 28
Start van diepgaande Post-HBO vakopleiding tot Systemisch Teamcoach en Teamtrainer in Ede. 12 opleidingsdagen + blended learning. Inclusief Praktijktoets: 2-daagse teamcoaching. Gedegen inoefenen van methodieken en technieken. Systemisch zelfonderzoek en diepgaande feedback. NOBTRA erkend, Post-HBO register diploma. Word een systemisch teamcoach en teamtrainer met impact! Kijk op www.bpopleidingen.nl voor meer informatie of neem contact met Blankestijn & Partners op: Telnr: 0317425134 / E-mail: info@bpopleidingen.nl

26 november 2019

Ede

Informatiemiddag: Alles over de AED
14:00 Klinkenbergerweg 30C
Alles wat u wilt weten over AED's. Onze EHBO-instructeur Ingrid Renes komt vertellen over: wat is een AED, wat doet het, waar vind ik er één en hoe en wanneer gebruik ik het? En beantwoordt al uw andere vragen.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie