Afbeelding
Sander van Snippenberg

Dit is er deze week te doen in Ede

11 december 2019 om 06:00 Activiteiten

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

11 december

Ede

Zelfverdediging
16:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen aan diverse groepen. De zelfverdediging is o.b.v. Systema, een effectieve manier van verdedigen. Niet afhankelijk van kracht of agressie, maar op basis van slimme principes. Voor zowel fysieke, mentale alsook verbale weerbaarheid. Altijd 2 gratis proeflessen. Kids 8-12 jaar: 16.45-17.30 uur. Jeugd 12-16 jaar: 18.15-19.30 uur. Lady-class va.16 jaar: 19.30-20.45 uur. Gemengd va.17 jaar: 21.00-22.15 uur. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

Infoavond IBBO
20:00 Horalaan 3A
IBBO basisschool en voortgezet onderwijs infodag. Veelal hooggevoeligen. Ook begeleiders zijn welkom. Horalaan 3A, 20-21.30 u www.ibbo.eu

12 december

Ede

Jij Daar! jongerenavond
20:00 Oude Kerkweg 100
De Jij Daar! jongerenavond is op onze vaste stek: De CHE aan de Oude kerkweg 100 in Ede. Op donderdagavond 12 december ben je om 20:00 uur van harte welkom! Het thema is deze keer: Relaties met als spreker Arie de Rover. Tijdens de lezing kan je vragen indienen o.a. via steljevraag.tk. Die worden dan in het tweede deel van de avond behandeld. Tussendoor is er een collecte ter bestrijding van de onkosten. Er is een boeken- en CD tafel aanwezig. De toegang, koffie, drinken en koekjes zijn gratis.

Yora Rienstra - Up
20:15 Molenstraat 45
Emma Nieuwenhuis moet de psychiatrische kliniek in. In UP krijgen we nader zicht op Emma's 'hersenstormen'. Haarscherp en met veel humor verwoordt ze de angstaanjagende momenten waarop de wanen toeslaan. UP is het aangrijpende vervolg op de zeer succesvolle eerdere bewerking van PAAZ, het bejubelde debuut van schrijfster Myrthe van der Meer. Als geen ander weet comédienne Yora Rienstra, die PAAZ twee seizoenen lang in uitverkochte zalen speelde, de leefwereld en de persoonlijkheid van de hoofdpersoon te vangen.

13 december

Bennekom

Dickens Fair Bennekom
14:00-21:00 Dorpsstraat
Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement wordt de Dorpsstraat van Bennekom omgetoverd in Dickensstijl. Rond de 100 kramen met snuisterijen, aan kerst gerelateerde artikelen en kramen met de lekkerste versnaperingen verhogen de sfeer. Info: dickensfairbennekom.nl

Ede

Angela Groothuizen - Lueke Binge
20:15 Molenstraat 45
'Ik gaa met je lueke binge' staat er op de strippenkaart die Angela 16 jaar geleden op moederdag kreeg van haar dochters. Nu Angela 60 wordt en haar dochters volwassen zijn, is het hoog tijd om die strippenkaart te gaan innen. Samen met haar muzikale kompaan Nico Brandsen viert Angela hun 25-jarige bestaan in de theaters. In Lueke Binge bepaalt Angela haar positie in deze steeds sneller draaiende wereld. Deze rasverteller pakt je bij de kladden met een prachtig verhaal en wondermooie nieuwe liedjes die je in je kern raken.

14 december

Bennekom

Dickens Fair Bennekom
10:00-17:00 Dorpsstraat
Tijdens dit jaarlijks terugkerend evenement wordt de Dorpsstraat van Bennekom omgetoverd in Dickensstijl. Rond de 100 kramen met snuisterijen, aan kerst gerelateerde artikelen en kramen met de lekkerste versnaperingen verhogen de sfeer. Info: dickensfairbennekom.nl

Santa Run Bennekom
10:00 Bart van Elstplantsoen
De Rotary Santa Run; een gezellig evenement waarbij de deelnemers, verkleed als kerstman, een parcours wandelen of hardlopen voor het goede doel. Meer informatie op bennekom.rotarysantarun.nl

Ede

Winterfair Vrouwen voor vrouwen
10:30 Verlengde Maanderweg 33
Op de winterfair is van alles te koop, kerststukken voor binnen en buiten, kerstkransen/boompjes, koffie met gebak, oliebollen, erwtensoep enz.

Opening expositie Borg & Verduijn
16:00 Molenstraat 45
Om 16.00 uur opent de expositie Borg & Verduijn in de Cultura Galerie, met werk van kunstenaars Ingeborg Leeftink en Theo Verduijn.

De Velder Live met rijsttafel
16:00 Munnikenhof 17
Zaterdag 14 december gaan we weer live in De Velder met de bands Mr. Deighton (bekende hits) en Razzoo (funk, soul). Daarnaast is er de mogelijkheid om in te schrijven voor een overheerlijke rijsttafel via info@develder.nl. Kosten: 7,00 euro per persoon. Aan de bar zijn diverse versnaperingen te verkrijgen tegen zeer betaalbare prijzen. Aanvang is om 16:00, einde ca. 21:00. Wijkcentrum De Velder is te vinden aan de Munnikenhof 17 te Ede-Veldhuizen.

Lunteren

Kerstconcert Rehobothkoren
19:30 De Haverkamp 1
De christelijke Rehobothkoren uit Kootwijkerbroek houden hun jaarlijkse kerstconcert in de Hersteld Hervormde Kerk van Lunteren. Extra bijzonder dit jaar is het feit dat er gebruik gemaakt wordt van het onlangs in gebruik genomen Van den Heuvel-orgel. Beide koren brengen naast psalmen de bekende en minder bekende kerstliederen ten gehore. Het gemengde koor zingt onder andere muziek van Arie Loonstra en delen uit het Kerstoratorium 'In de volheid van de tijd' van Leander van der Steen. Het kinderkoor zingt onder meer muziek van Bert Noteboom jr. en Wim van Galen. Uiteraard zingen beide koren ook samen. De koren staan onder leiding van Ton Burgering (gemengd koor) en Anita Melissen (kinderkoor). Medewerkenden zijn: Boudewijn Zwart, Orgel. Ton Burgering en Hans van de Glind, Piano. Strijkkwartet Con Calore. Annedien Bos, Dwarsfluit. Henriët Veerman, Hobo. Dhr. M. Brand, Kerstverhaal. Kerk open 19.00. De toegang is gratis. Er zijn collecten.

Ede

Panama Pictures - Requiem for lost things
20:15 Molenstraat 45
Mensen. Spullen. Momenten. Idealen. We raken ze kwijt, wij allemaal. Requiem for Lost Things gaat over verlies. De charismatische dansers en acrobaten van Panama Pictures ontmoeten elkaar in parallelle werelden. Dans, acrobatiek en livemuziek versmelten op ingenieuze wijze in de voorstelling. Het decor verdeelt de ruimte in verschillende lagen. In dit eigen universum dagen de mannen elkaar uit met spannende lucht- en vloeracrobatiek en vinden hun saamhorigheid. De livemuziek van de eigenzinnige muzikanten van het bekende Antwerpse DAAU zorgt voor een prikkelende muzikale ontmoeting waarin spannende ritmes en warme tonen samenvloeien in een nieuwe compositie van Strijbos & Van Rijswijk.

90's en 00's party
21:00 Brouwerstraat 13B
Op zaterdag 14 december gaan we terug in de tijd en genieten we van de grootste hits uit de 90's en 00's. Alle muziekstromen komen deze avond voorbij dankzij DJ Jeroen van Heukelom

15 december

Ede

Pannenkoekenmiddag
16:00 Brouwerstraat 13B
Op zondagmiddag 15 december organiseren wij een gezellige Pannenkoekenmiddag voor de kinderen. Wij bakken tussen 16:00-18:00 heel veel pannenkoeken. Er staat gratis limonade op tafel en we zetten iets leuks aan op de tv. Mocht de tv niet voldoende vermaak zijn dan kan Luuk heel goed strak invlechten en Marlies kan heel goed prinsesjes schminken. Onbeperkt pannenkoeken en limonade voor €6 per kind. Er zijn ook grote mensen pannenkoeken te bestellen met kaas en spek voor €8 per stuk. PS. Je mag de kinderen niet onbeheerd achterlaten en stiekem zelf romantisch naar de bioscoop gaan. "Unattended children will be sold to the circus"

Festival of Lessons and Carols
19:30
Festival of Lessons and Carols is een dienst die traditioneel rond Kerst plaatsvindt. Het Torenkamerkoor uit Wageningen olv Elly Meijer zingt carols, ook samen met ons. Er is warme chocolademelk en een warm vuur verlicht de donkere avond.

16 december

Lunteren

Feestelijk kerstconcert
20:00 Hertenlaan 35
Op maandag 16 december aanstaande houdt de Lunterse COV Sursum Corda een feestelijk (en gratis toegankelijk) Kerstconcert voor haar plaatsgenoten, concertbezoekers en vrienden. Op het programma staan o.m. delen uit Cantate III van het Weihnachtsoratorium van Bach, Christmas Carols en andere sfeervolle muziekstukken. Dankzij de cheques van Ede Doet wordt het koor begeleid door een strijkkwartet, dwarsfluit en Ans van Scherrenburg op piano. Het concert staat onder leiding van dirigent Gert Jan van der Pol. De toegang is gratis (collecte bij de uitgang) en na afloop van het concert, rond 21.00 uur, wordt er een drankje geserveerd.

18 december

Ede

Zelfverdediging
16:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen aan diverse groepen. De zelfverdediging is o.b.v. Systema, een effectieve manier van verdedigen. Kids 8-12 jaar: 16.45-17.30 uur. Jeugd 12-16 jaar: 18.15-19.30 uur. Lady-class va.16 jaar: 19.30-20.45 uur. Gemengd va.17 jaar: 21.00-22.15 uur. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie