Marrijn Koning
Marrijn Koning Merlijn Doomernik

Dit is er deze week te doen in Ede

13 november 2019 om 06:00 Activiteiten

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

13 november 2019

Ede

Mama connect
9:30 Bettekamp 99
Situaties bij elkaar herkennen en tips aan elkaar geven, gezellig met een kopje koffie of thee. Kom gezellig met een vriendin of alleen, wij staan in ieder geval voor je klaar met koffie of thee en gezelligheid.

Apollo 11 (8+) - Unieke Zaken
15:00 Molenstraat 45
Zes spelers/musici brengen het enorme avontuur van de reis naar de maan tot leven in een razendsnelle ruimtereis langs Housten en de maan, het Witte Huis, de raket, schoonheidssalon La Luna en de Stille Oceaan. APOLLO 11 is een humoristisch theaterspektakel met livemuziek, maquettes, animaties, dansende planeten, een ruimteballet en heel veel rook.

14 november 2019

Ede

Zelfverdedigingsles Kids 8-12 jaar
18:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen voor kinderen o.b.v. Systema. Een effectieve manier van verdedigen door gebruik van slimme principes, zonder agressie of kracht. Voor fysieke, mentale en verbale weerbaarheid. Altijd 2 gratis proeflessen. Meer info en aanmelding proeflessen: www.phoenixsystema.nl

Jij Daar! jongerenavond
20:00 Reehorsterweg 88
De Jij Daar! jongerenavond is een keer op Reehorsterweg 88 te Ede (op 230 meter van de CHE). Op donderdagavond 14 november ben je om 20.00 uur van harte welkom. Het thema is deze keer: Ik ben vrij! met als spreker Leander Janse. Tijdens de lezing kan je vragen indienen o.a. via steljevraag.tk. Die worden dan in het 2e deel van de avond behandeld. Tussendoor is er een collecte voor de onkosten. Vooraf en na afloop rond 22:00 uur is er ruimte om elkaar te ontmoeten. Er is een boeken- en CD tafel aanwezig. De toegang, koffie, drinken en koekjes zijn gratis! Op: http://www.jijdaar.nl vind je de agenda van alle in 2019 geplande avonden van Jij Daar! in Apeldoorn, Ede, Gouda en Goes en de Sign-in in Zeist. Bennekom

In gesprek met kunstenaar bij De Kijkdoos
20:00 Ericapark 1
Frank Wiersma, psycholoog, spreekt met kunstenaar Adrie Arendsman over de diepere lagen in haar werk. De avond wordt ingeleid door Hannah Degenaar (viool) en Victor Bense (piano). Zij spelen drie klassieke muziekstukken. Als kunstenaar is Adrie altijd op zoek naar het wezen van zichzelf en de wereld om haar heen. Dat is terug te zien in haar werken, maar er woorden voor vinden vindt ze lastig. Toch is dat precies wat ze zal doen tijdens de najaarslezing van De Kijkdoos. Psycholoog Frank Wiersma ondervraagt Adrie over de diepere lagen van haar werk. Adrie: 'Ik hoop dat dan de goede woorden komen. Ik moet zo antwoord geven dat het niet te abstract wordt.' Donderdag 14 november 20.00 uur in Villa Erica, Ericapark 1 in Bennekom. Toegang gratis voor Kijkdoosleden én voor mensen die ter plekke lid worden. Niet-leden betalen € 5,00. Het interview vindt plaats tijdens de expositie Never for ever. Hier is het werk te zien van Adrie Arendsman. www.dekijkdoos.nl

Martijn Koning - oudejaarsconference
20:15 Stadspoort 2
Martijn Koning zal het jaar 2019 te lijf gaan zoals alleen hij dat kan: met een onstuimige energie, denderend door de gebeurtenissen van het afgelopen jaar, porrend, uitdagend en van de hak op de tak. Een stier door de porseleinkast, de actualiteit als rode lap. Zijn Oudejaars heeft geheid de 'hoogste grapdichtheid- garantie'; 90 minuten pure stand-up comedy.

15 november 2019

Ede

Wees welkom
9:30 Bettekamp 99
Aan het einde van een drukke week is het tijd om even binnen te wippen bij Wees Welkom in Inloophuis 'De Wissel'. Tijd voor een praatje, een spelletje en gezelligheid. De koffie en thee staan klaar. Wees Welkom

Thema-avond Geheim op de Veluwe
19:00 Kazernelaan 2
Het Platform Militaire Historie Ede organiseert in samenwerking met in in Akoesticum op vrijdagavond 15 november een avondvullend programma. Het onderwerp van de avond zijn de geheim agenten die zich met name na de luchtlandingen in 1944 in en om Ede schuil hielden. Sprekers zijn Jeoffreij van Woensel van het NISA en Gerard Gijsbertsen uit Ede. Het programma bestaat verder uit tafelgesprekken met zonen van geheim agenten, live muziek en een popup expositie met uniek materiaal. De avond begint om 19.00 uur. Entree 9,50. Tickets: akoesticum.org/evenementen/geheim-agenten-op-de-veluwe

Lezing Earthling Ed en Esther Ouwehand
19:00 Akulaan 2
Dierenrechtenactivist Earthling Ed komt naar Ede! Samen met Esther Ouwehand (Fractievoorzitter in de Tweede Kamer en partijleider Partij voor de Dieren) zal hij een lezing verzorgen over dierenrechten. Ed Winters is een Britse dierenrechtenactivist, filmmaker en docent. Aan het eind is gelegenheid om vragen te stellen aan de sprekers en om met elkaar in discussie te gaan. 19.00, inloop 19.30 uur, start programma 21.00 uur Afsluiting Let op: dit event is in het Engels! Dit evenement is gratis, maar aanmelden is verplicht. Meld je aan via https://gelderland.partijvoordedieren.nl/inschrijfformulier-earthling-ed.

Tango Aliado - El Compás
19:30 Molenstraat 45
In hun nieuwe programma El Compás laat Tango Aliado diverse tangostijlen en ritmes horen. De inleiding begint om 19.30 uur, het concert om 20.15 uur.

Bennekom

Expositie Never for ever
13:30 Ericapark 1
Adrie Arendsman exposeert in Villa Erica met schilderijen, grafiek en ruimtelijke vormgeving. Toegang gratis. Meer info: www.dekijkdoosbennekom.nl Al haar werk draagt de thema's jeugd en zelfportret.

16 november 2019

Ede / Bennekom / Lunteren

Intochten Sinterklaas Kijk hier voor de tijden, locaties en meer informatie.

Ede

Open Dag Kinderen van de Evenaar Shop
10:00 Arnhemseweg 45
Op zaterdag 16 november is de Kinderen van de Evenaar shop vanaf 10 uur open. Je bent dan hartelijk welkom om de kleurrijke, fairtrade artikelen te bekijken en te kopen. De volledige opbrengst komt ten goede aan kinderopvang in Ecuador. www.kinderenvandeevenaar.nl

Opening van het Pietenhuis
16:00 Molenstraat 45
Op zaterdag 16 november komen Sinterklaas en zijn Pieten weer naar Nederland. Om hem te helpen bij de bezorging van alle pakjes, is er in Cultura een Pietenhuis geopend. Hier slapen alle Pietjes als ze niet aan het werk zijn, hier bakken ze de pepernoten, blijven ze fit door aan Pietengym te doen en pakken ze alle pakjes in. Tussen zaterdag 16 november en woensdag 4 december is het Pietenhuis 's middags geopend op de woensdagen en in het weekend. Kinderen moeten een kaartje kopen, kosten 5 euro.

Concert Onbeperkt Talent en In Between
19:00 Ganzeweide 17
De koren In Between en Onbeperkt Talent slaan de handen ineen voor een gezamenlijk concert. Tijdens dit optreden brengen ze hun Nederlandstalige repertoire ten gehore. Dit alles is getiteld: Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Kaartjes kosten 10 euro en zijn verkrijgbaar via de koorleden en op 16 november aan de kassa voorafgaand aan het concert. Zaal open: 19.00 uur. Aanvang: 19.30 uur. Locatie: De kerk van de Baptistengemeente (voormalig RK Goede Herderkerk) aan de Ganzeweide 17 te Ede.

Rockin' Old School live in De Velder
20:00 Munnikenhof 17
Zaterdagavond 16 november gaan we weer met De velder Live! Drie bands van de Rockin' Old School Ede zullen van de partij zijn: Braveheart, Greyhound Jam en een band nog zo vers dat ze nog geen naam hebben. Aanvang is om 20.00 en we eindigen om 00.00. Wijkcentrum De Velder is te vinden aan de Munnikenhof 17 in Ede.

Enkele Reis - Bram van der Vlugt e.a
20:15 Molenstraat 45
Een thrillerschrijfster en haar zus zien een enkele reis naar een tehuis als hun ergste nachtmerrie en willen een aftakelingsproces voorkomen. Ze schakelen een sinistere heer in om hen te helpen, maar zodra hij arriveert ontstaat er een opeenvolging van vreemde gebeurtenissen. Hoe het afloopt is tot aan het verrassende einde toe, niet te voorspellen. Een must-see voor liefhebbers van Britse detectives. Geschreven door Lex Passchier, bekend van tv-series als Moordvrouw, De 12 van Oldenheim en Thriller Theater. Deze voorstelling wordt mogelijk gemaakt door stichting De Erven.

Bennekom

COV Bennekom zingt Rossini
20:00 Dorpsstraat 45
Christelijke OratoriumVereniging Bennekom voert Rossini's Petite Messe Solennelle uit. Met Deirdre Angenent, Daniëlle Buijck, Gerben Houben, Hans de Vries, Ronald Aalbers, Elly Meijer. Kaarten inclusief koffie/thee: aan de zaal: 22,50 / in voorverkoop: 20,00 Voorverkoop: Boekhandel Novita Bennekom; www.cov-bennekom.nl; via leden.

Jubileum concert Vocalise
20:15
Première concert 25 jaar Vocalise 16 november 2019 Brinkstraatkerk Brinkstraat 41 Bennekom om 20.15 17 november 2019 Hervormde Kerk, Kerkstraat 7 Renkum om 15.30 Vrijwillige bijdrage na afloop concert.

17 november 2019

Ede

Intuïtief schilderen en karakteranalyse
14:00 Paul Gabrielstraat 54
Voor mij is schilderen een manier om me te uiten en dichter bij mezelf en de ander te komen, om contact te maken met mijn gevoel. Kleuren spelen daarbij een belangrijke rol, elke kleur heeft zijn eigen betekenis. Kleuren kies je op je gevoel; vaak onbewust van de betekenis er van. Toch kun je daar veel van leren. In mijn workshops kun je dat ontdekken. Deze workshop vereist geen enkele ervaring met schilderen.

Femke Weidema - Nashville comes to Holland
15:00 Molenstraat 45
Een succesvolle songwriter komt terug naar Nederland. Een muziekprogramma over de verhalen achter de songs door de in Nashville werkende awardwinning Femke Weidema. Daarna kun je culinair genieten bij Edes Proeflokaal, de nieuwe horecazaak van Edwin & Esther aan de Nieuwe Stationsstraat 8. Zij ontvangen je na de voorstelling voor een heerlijk driegangen Soulfood-menu in de stijl van Nashville.

Otterlo

Vechten,vluchten,overleven
15:00 Mosselseweg 2
Een luister en muziekvoorstelling : Het echt gebeurde verhaal van Didi en Marcel neemt je mee en ontroert. Twee Joodse jonge mensen, net verliefd die onderduiken in Bennekom, een andere identiteit krijgen en zeer actief worden in het verzet in Ede en Lunteren. Het verhaal wordt door acteur Sander de Heer in 75 minuten meeslepend verteld, ondersteund met muziek door Edgar van Asselt. Het verhaal staat in Metamorfosen, opgeschreven door Marcel en te lezen als E-book (https://www.oudede.nl/downloads/e-boeken.html ) Zie ook www.roadmaptofreedom.nl

19 november 2019

Ede

Crea-Bea's
9:30 Bettekamp 99
Dinsdag, tijd voor creativiteit samen. Neem je eigen handwerk mee. De koffie en thee staan klaar.

Bennekom

Inspiratie avond Marc Chagall en Mozes
20:00 Heelsumseweg 1
Deze inspiratie-avond zal gaan over Chagall en Mozes als boodschapper. De avond begint met een toneeluitvoering De vuurwerkbom van Machteld Vos de Wael, gevolgd door live muziek op piano en dwarsfluit door Conny van den Broek en Martine van Egdom. Dan zal Pieter Zuidema spreken over Mozes en Chagall als boodschappers van God, van waarden die groter zijn dan zij zelf. De toegang is vrij.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie