Lopers bij Bennekomse Bosloop
Lopers bij Bennekomse Bosloop Stichting CBFB

Dit is er deze week te doen in Ede

6 november 2019 om 06:00 Activiteiten

EDE EdeStad.nl plaatst elke week in de krant een agenda met een selectie van de activiteiten voor de komende week. De agenda wordt samengesteld op basis van het aanbod aan agendaberichten dat via Deel je Nieuws bij de redactie is aangeleverd. De komende week is er onder meer het volgende te doen.

6 november 2019

Ede

Lezing met als onderwerp Android
13:30 Parkrand 60
Lezing van de Hcc!seniorenacademie in Het Kernhuis aan de Parkrand 60. Onderwerp Android. Android is het besturingssysteem dat wereldwijd het meest gebruikt wordt op smartphones en tablets. Er wordt tijdens de lezing onder meer ingegaan op onderdelen als wifi, geluid, display, internet, e-mail.

Mijn Eerste Festival (2+) - Dikkie en Fiep
14:00 Molenstraat 45
Kom lekker dansen, ontdekken in het TechLab, muziek maken, je uitleven als een echte kunstenaar en een spannend ritje maken in de Fiepbus. Ga op avontuur in de speeltuinen verspreid door Cultura en stap in de wereld van Kikker, Dikkie Dik en Boer Boris. Er zijn allerlei workshops en twee voorstellingen: 'Dikkie Dik en Ik' en 'Fiep heeft haast'. Het festivalterrein is open van 14.00 tot 17.00 uur.

Zelfverdediging kids/jeugd/vrouwen/mannen
16:45 Proosdijerveldweg 55
Wekelijkse zelfverdedigingslessen aan diverse groepen, inclusief een speciale 'Lady-class'. De zelfverdediging is o.b.v. Systema, een effectieve manier van verdedigen. Niet afhankelijk van kracht of agressie, maar op basis van slimme principes. Voor zowel fysieke, mentale als verbale weerbaarheid. Altijd twee gratis proeflessen. Meer info via www.phoenixsystema.nl.

7 november 2019

Ede

Guido Spek - Geloof niet alles op internet
20:15 Molenstraat 45
Want wat is het alternatief? Guido Spek zoekt tijdens zijn eerste zijn eerste cabaretprogramma naar mogelijke antwoorden op grote en kleine levensvragen, om zijn bevindingen vervolgens nonchalant maar met mechanische precisie weer omver te kegelen. Verwacht een scala aan sketches, excentrieke gedachte-experimenten en laverende 'LaLaLand-achtige' liedjes tijdens de theatrale vuurdoop van deze geordende chaoot.

8 november 2019

Ede

Wees welkom, vrije inloop
9:30 Bettekamp 99
De koffie en thee staan klaar. Elkaar ontmoeten in de gezellige huiskamer van inloophuis 'De Wissel', kletsen, spelletje doen of gewoon lekker aanwezig zijn en genieten van de heerlijke koffie of thee.

Spelletjesavond voor Zambia
19:30 Laan der Verenigde Naties 94
Spelletjesavond in Emmaüs voor Zambia. In de zomer van 2020 gaat een groep van negen jongeren vanuit Kerkelijk Centrum Emmaüs op reis naar Zambia. Ze gaan daar op bezoek bij projecten van Kerk in Actie die tot doel hebben om aidswezen een toekomst te geven. Iedereen is van harte welkom op de spelletjesavond. Zelf een spel meenemen mag ook. De opbrengst van de hapjes en drankjes gaat naar Zambia.

Sint Maartenoptocht
18:00
De kinderen uit de Beatrixkerk, Nieuwe Kerk en de Titus Brandsmaparochie vieren het feest van Sint Maarten. Om 18.00 uur is er eerst een viering in de Beatrixkerk, Beatrixlaan 54. Daar worden met het kinderkoor 'Sing to God' alvast de Sint Maartenliedjes gezongen en vertelt pastor Hans Lucassen het Sint Maartenverhaal. Daarna volgt een grote lampionnenoptocht naar het Maanderzand om daar voor de bewoners te zingen. Onderweg worden liedjes gezongen en lekkers opgehaald. Neem zelf een lampion mee. Informatie: 06-23732500

Bennekom

Expositie Never for ever
13:30 Ericapark 1
Adrie Arendsman exposeert in Villa Erica met schilderijen, grafiek en ruimtelijke vormgeving. Toegang gratis. Meer info: www.dekijkdoosbennekom.nl Al haar werk draagt de thema's jeugd en zelfportret. Het zijn haar doorwerkte emoties, die niet langer 'kwetsbaar' voelen. Kijkers herkennen deze emoties bij zichzelf, 'want gevoelens zijn universeel.'

9 november 2019

Ede

Workshop Meditatie en Inzicht
10:00 Horalaan 3A
Een workshop 'Meditatie en Inzicht' bij IBBO Barnsteen aan de Horalaan 3A, verzorgd door medium Jean Freer. Jean is mede-oprichter en spiritueel leraar van de 4 IBBO-scholen in Nederland (Bewust Onderwijs). Er wordt gemediteerd en gesproken over onder meer dromen, Meesters en Engelen en de Universele Wetten. Van 10.00 uur tot 12.00 uur. Inloop vanaf 9.30 uur. Kosten 25 euro. Graag aanmelden via barnsteen@ibbo.eu. Meer info via www.bewustede.nl of www.jeanfreer.com.

Ede Zuigt, Nog Steeds!
20:00 Kuiperplein 31
Grondleggers van de Belgische punk komen naar Ede! The Kids, met in het voorprogramma de Arnhemse punks Harries'89 en Landmine Heart.

Concert - Symfonieorkest en piano
20:00 Prinsesselaan 8
Symfonieorkest Sjosjanim met Laurens de Man (piano). 5e pianoconcert Beethoven en 4e symfonie Schubert, Entree kinderen 5 euro, volwassenen 12 euro. Korting bij voorverkoop via www.sjosjanim.nl/webwinkel. De opbrengst van de collecte is bestemd voor kinderen in Roemenië (stichting Samarita).

Tangarine - Uiteen
20:15 Molenstraat 45
Het leven heeft ze uit elkaar gedreven: de tweelingbroers Sander en Arnout Brinks van het muziekduo Tangarine. Ze delen nog altijd dezelfde tourbus en ze staan nog elke avond zij aan zij op het podium, maar hun levenswegen zijn van elkaar afgebogen. In 2017 hield de één zijn eerste kind in zijn armen, terwijl het huwelijk van de ander op hetzelfde moment stukliep. Dit klinkt door in hun nieuwste theatertour Uiteen en op hun album Because of You.

Bennekom

Bennekomse Bosloop
14:00
Het CBFB organiseert de 49e Bennekomse Bosloop. Vanaf de Prins Hendrikweg gaat de loop over een mooi heuvelachtig parcours. Het parcours is 4 kilometer lang en kan door deelnemers 1, 2 of 3 maal worden gelopen. De 4 km start om 14.00 uur, de 8 en 12 km om 14.10 uur. Kosten 7 euro bij voorinschrijving via de site of 10 euro op de dag zelf. Van het inschrijfgeld gaat 1 euro naar een lokaal goed doel dat tijdens de bosloop bekend wordt gemaakt. Meer informatie: www.cbfb.nl.

Najaarsconcert Con Amore 2019
20:00 Dorpsstraat 45
Op zaterdag 9 januari houdt het Christelijk Gemengd Koor Con Amore Bennekom haar jaarlijkse Najaarsconcert in de Oude- of St. Alexanderkerk. De kerk is open vanaf 19.30 uur. Aan het concert wordt meegewerkt door Jos Teeuw (orgel), Marleen van der Kolk (piano) en Mathijs van der Kolk (cello); de algehele leiding is in handen van Jannie Wichards-van Duuren. De toegang is gratis. Aan de uitgang wordt een collecte gehouden ter bestrijding van de kosten.

10 november 2019

Wekerom

Bosbezinning voor hooggevoeligen
10:00 Immenkampweg ong.
Workshop van 10.00 tot 14.00 uur in Wekeroms bos. Krachtig in je omgeving staan. Deelname 39 euro. Aanmelden: www.volgjenatuur.nu /06-47570988.

Otterlo

Vechten, vluchten, overleven
15:00 Mosselseweg 2
Een luister en muziekvoorstelling: Het echt gebeurde verhaal van Didi en Marcel neemt je mee en ontroert. Twee Joodse jonge mensen, net verliefd die onderduiken in Bennekom, een andere identiteit krijgen en zeer actief worden in het verzet in Ede en Lunteren. Het verhaal wordt door acteur Sander de Heer in 75 minuten meeslepend vertelt ondersteund met muziek door Edgar van Asselt. Zie ook www.roadmaptofreedom.nl.

11 november 2019

Ede

College Hedendaagse natuurkunde
15:00 Industrielaan 1
Uit natuurkundige collegereeks 'Van zwarte gaten tot de kleinste deeltjes'. Student geeft college aan ouderen: Oud Geleerd Jong Gedaan. Entree 2 euro.

12 november 2019

Ede

Crea Bea's
9:30 Bettekamp 99
Na het weekend het opruimen van alle rommel is het dinsdag tijd om samen creatief bezig te zijn bij Inloophuis 'De Wissl'. Creatief voor jezelf, voor het inloophuis of niet creatief bezig zijn en er zijn voor de gezelligheid is natuurlijk ook prima.

13 november 2019

Ede

Mama connect
9:30 Bettekamp 99
Even tijd om op een ontspannen manier contacten te leggen met andere moeders. Situaties bij elkaar herkennen en tips aan elkaar geven, gezellig met een kopje koffie of thee.

Apollo 11 (8+) - Unieke Zaken
15:00 Molenstraat 45
APOLLO 11 is een humoristisch theaterspektakel met livemuziek, maquettes, animaties, dansende planeten, een ruimteballet en heel veel rook. Zes spelers/musici brengen een avontuur tot leven in een razendsnelle ruimtereis langs Housten en de maan, het Witte Huis, de raket, schoonheidssalon La Luna en de Stille Oceaan.

Dit is een selectie van door lezers aangeleverde activiteiten. Ook in de agenda? Deel uw activiteit dan minimaal een week van tevoren bij Deel je Nieuws.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie