Pasar Toko Neba.
Pasar Toko Neba. Jan van den Berg

Toko Neba trekt de stekker uit de jaarlijkse Pasar in Heideweek

19 maart 2021 om 06:27 Activiteiten

EDE Na ruim 25 jaar komt er een einde aan één van de Heideweek-tradities. De Pasar Toko Neba was jarenlang een vast onderdeel van het programma van de Heideweek in Ede, maar ,,na lang wikken en wegen” heeft de organisatie besloten daar niet mee verder te gaan.

,,Ruim 25 jaar lang hebben we, elk jaar weer een fantastisch evenement neer kunnen zetten. Een unieke Pasar die jaarlijks weer duizenden bezoekers trok. Een evenement waar elk jaar ruim honderd vrijwilligers zich met hart en ziel voor in hebben gezet om kansarme kinderen in Indonesië een betere toekomst te geven. Een evenement waar we trots op zijn”, aldus Annemarie Rulos-van den Berg van de stichting Toko Neba.

ALTERNATIEVEN Vorig jaar kon de Pasar vanwege de coronamaatregelen echter niet doorgaan. En 2021 lijkt eenzelfde lot beschoren. ,,Wij hebben het afgelopen jaar noodgedwongen een aantal alternatieven mogen organiseren; kookworkshops, yoga, thuisbezorgmaaltijden en in samenwerking met Hogeschool Saxion een aantal online evenementen. Ondanks dat we de Pasar enorm gemist hebben, hebben deze alternatieven ook nieuwe inzichten, resultaten en energie opgeleverd.”

TOEKOMSTBESTENDIG ,,Na lang wikken en wegen hebben wij, met pijn in ons hart, besloten om niet meer verder te gaan met het organiseren van de jaarlijkse Pasar zoals mensen van ons gewend zijn. Wij kiezen voor de weg van verandering en vernieuwing en willen daarmee flexibel en toekomstbestendig zijn. Andere tijden vragen immers om een andere aanpak. Dat betekent niet jaarlijks één groot evenement, maar meerdere kleinschalige evenementen om de sponsorinkomsten te waarborgen en daarmee de projecten in Indonesië te kunnen blijven financieren.”

KANS OP EEN TOEKOMST Want dat die extra fondsen nodig zijn, dat is door de coronamaatregelen niet veranderd, legt Rulos-van den Berg uit. ,,Extra fondsen zijn juist nu hard nodig. Door de pandemie zijn veel gezinnen in Indonesië brodeloos geworden en is er geen geld meer voor de scholing van de kinderen. Stichting Child support Indonesia ondersteunt deze kinderen door hun schoolkosten te financieren. Tevens worden er regelmatig voedselpakketten uitgedeeld aan de gezinnen die nu zonder inkomen zitten. Voor 10 euro per maand kan een kind naar school, krijgt het begeleiding en computerlessen in één van de door Child Support en Toko Neba opgezette bibliotheken. Met deze fondsen geven de we kinderen kans op een toekomst, zodat ook de kansarme kinderen na de lockdown hun scholing weer kunnen voortzetten. Alleen met hulp kunnen we dat bereiken.”

Meer informatie is te vinden op www.tokoneba.nl en op www.childsupportindonesia.nl 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie