Pathé Ede en Ede Stad.nl slaan de handen ineen voor een speciale voorstelling.
Pathé Ede en Ede Stad.nl slaan de handen ineen voor een speciale voorstelling. Pathé Ede

Het Nederlands Filmorkest live bij Pathé in muziekspektakel

19 december 2022 om 13:56 Activiteiten

EDE Pathé Ede en Ede Stad.nl hebben de handen ineengeslagen voor een speciale voorstelling. Op zaterdag 4 februari staat Het Nederlands Filmorkest onder leiding van Sander Vredenborg live op het podium in Ede.

,,Laat u meeslepen in het 2,5 uur durende muziekspektakel ‘Through Composers’ Eyes’, uitgevoerd door Het Nederlands Filmorkest. Het orkest, dat bestaat uit vijftig muzikanten, wordt voor dit concert aangevuld door een twintigkoppig koor. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van prachtige op maat gemaakte filmbeelden. De presentatie is in handen van Matthijs Kieboom’’, licht de organisatie toe.

Bart van Schooten, Theatermanager van Pathé Ede, is in zijn nopjes met het programma van de avond. ,,We zijn ontzettend trots dat we een optreden van dit fantastische orkest kunnen toevoegen aan ons steeds groter wordende liveshowaanbod. Deze match tussen bioscoop en concert past perfect in onze toekomstplannen op het gebied van live- en theatershows.”  

THROUGH COMPOSER’ EYES Hans Zimmer en Danny Elfman; twee hele grote namen in de magische wereld van de filmmuziek. Wie heeft niet gehoord van de prachtige en pakkende melodieën uit de films Gladiator, Pearl Harbor, The Prince of Egypt, Pirates of the Caribbean en Batman? Deze mannen hebben deze en nog zoveel meer mooie filmmuziek gecomponeerd. Het Nederlands Filmorkest neemt u graag mee op een reis langs de meesterwerken die deze twee talenten gecomponeerd hebben. ,,We laten u in een volledig verzorgd programma genieten van muziek, zang én beeld uit films als Inception, King Arthur, The Last Samurai, Spiderman, Alice in Wonderland, Charlie and the Chocolate Factory, Corpse Bride, Edward Scissorhands, Batman Returns en nog veel meer. Daarbij komt de Nederlandse componist Matthijs Kieboom (van onder andere de filmmuziek van ‘Piraten van hiernaast’ en ‘Wolf’) u vertellen over het proces van de totstandkoming van filmmuziek. Het live-muziekspektakel staat onder muzikale leiding van dirigent Sander Vredenborg.’’

De avond vangt op zaterdag 4 februari om 19.30 uur aan in Pathé Ede. Kaarten kosten 25 euro per persoon en zijn verkrijgbaar via https://www.pathe.nl/film/26538/nederlands-filmorkest-through-composers-eyes

Kijk voor meer info over het Nederlands Filmorkest op: www.filmorkest.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie