Afbeelding
Zonsondergang in de nu nog groene ruimte bij de Doesburgerdijk

Stop de bouwwoede - Geen wijk Kernhem-Noord

13 februari 2023 om 21:17 Activiteiten Deel je nieuws

De gemeente Ede is al sinds jaar en dag enorme hoeveelheden huizen aan te bouwen. Door de aantrekkelijke ligging is dat een doorslaand succes! Maar heeft ook enorme keerzijden die amper of niet worden onderkend. Kijk alleen maar eens naar de dito groeiende verkeersdrukte rondom Ede: N224 en de afslagen naar Ede op de A12 en A30. 

Nu begonnen is met het volbouwen van Kernhem-West, kijkt gemeente Ede alweer gretig vooruit met het verder oprollen van het landelijk gebied richting Lunteren en daardoor nog meer beton en stenen in het landelijk gebied. Grote plannen; er moeten tussen de 1800 en 3000 huizen worden neergezet, volgens de gemeente Ede. De bouwkranen, betonmixers en shovels staan in de startblokken voor het realiseren van de volgende bouwgolf. Natuur, groen, rust en ruimte komen steeds verder onder druk te staan. Waar is de grens?

Op de informatiemarkt die werd gehouden op landgoed Zonneoord bleek dat het allemaal niet helder is hoe het met de infrastructuur moet. Als de plannen doorgaan, wordt dit 1 grote bottleneck. Momenteel hoeft er maar iets te gebeuren of de heleboel staat muurvast, laat staan met 2500 - 5000 auto’s meer.

De wijk Kernhem heeft de afgelopen 20 jaar de enorme huizengroei opgevangen en het is nu tijd om de eerst komende 20 jaar de Kernhemmers rust te gunnen met een heel beperkte woningbouw als inbreiding en vooral geen uitbreiding. Het is nu genoeg geweest. 

Ede heeft genoeg gedaan aan enorme woningbouw en heeft al hele stukken landelijk gebied en natuur prijsgegeven. Nu geven we graag het stokje over aan andere gemeenten. Aan de gemeente de serieuze oproep om pas op de plaats te maken.

Teken ook de petitie: https://petities.nl/petitions/bouw-de-wijk-kernhem-noord-in-ede-niet?locale=nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie