Moeder Yvon en zoon Lodewijk de Kruif voor restaurant Buitenzorg.
Moeder Yvon en zoon Lodewijk de Kruif voor restaurant Buitenzorg. Eigen foto

Kiwanis Wijn en Spijs Route: Restaurant Buitenzorg kookt nog authentiek

23 mei 2023 om 14:00 Activiteiten

EDE ,,Uiteraard doen wij mee. Ten eerste natuurlijk het goede doel, want als je het zelf goed hebt, mag je ook goed zijn voor een ander. En dit doel, een vakantieweek op Terschelling voor kinderen uit Ede die niet op vakantie kunnen gaan, is heel lokaal en spreek ons erg aan. En ten tweede houden jullie als Kiwanisclub de bijeenkomsten bij ons, jullie zijn onze huisgenoten als het ware en dan help je elkaar.” 

Aan het woord is Heidy Vink, die samen met haar partner Lodewijk de Kruif het Restaurant Buitenzorg runt.  Buitenzorg is een van de zes restaurants die deelnemen aan de Kiwanis Wijn en Spijs Route op 1 oktober.

Restaurant Buitenzorg is een begrip. In 1972 nam nu wijlen Rien de Kruif, samen met zijn vrouw Yvon, Buitenzorg over en anno nu zijn Lodewijk de Kruif en zijn partner Heidy Vink verantwoordelijk voor het reilen en zeilen binnen het restaurant. Er zijn maar weinig Edenaren die het restaurant niet kennen. 

,,De focus ligt op feesten en partijen”, zo erkent  Heidy.  ,,Wij hebben de ruimte ook om dat goed  aan te kunnen. Bruiloften, uitvaarten, afscheid van werknemers, het vieren van verjaardagen, examenfeestje en bestuursborrels, noem maar op, bij ons kan het allemaal.”

Bekend zijn ook de thema-avonden, zoals het Mosselfestijn in de Heideweek, de Tizoc Party die vorige week werd gehouden, Grand hotel Tuttebel, de Beaujolaisparty van Van Veen Advocaten in oktober, en de Tour Du Buitenzorg.

CLUBS

Er zijn nog twee belangrijke pijlers waarop het concept Buitenzorg is gefundeerd. Naast de feesten en partijen zijn er ook de clubs en verenigingen en natuurlijk het restaurant zelf.

Diverse clubs houden hun bijeenkomsten in Buitenzorg. Heidy Vink: ,,Ja, daar zijn we ook heel blij mee. Er zijn clubs die bij ons hun vergaderavonden en hun eetbijeenkomsten houden. Sommige clubs komen ook al jaren bij ons, een aantal zelfs wekelijks.”

Er is een grote variëteit aan clubs. Uiteraard de Kiwanis club Ede, elke tweede en vierde dinsdag van de maand. En natuurlijk clubs als de Lions, de Rotary, Soroptimisten, CC-30, de Ronde Tafel 50+, beleggingsclubjes en diverse andere clubs en verenigingen resideren in Buitenzorg.

RESTAURANT

De derde pijler is uiteraard het restaurant.  Opvallend is daarbij de wijze van koken. ,,Ik mis in Ede restaurants waar echt authentiek gekookt wordt. Dat doen er niet meer zoveel. Wij wel”, glundert Heidy Vink enthousiast. ,,Wij krijgen het product helemaal clean binnen. We gaan het dan zelf op smaak brengen met de juiste bereiding. Daarom hebben we bijvoorbeeld ook een eigen rookoven en vanzelfsprekend gaan we er op een duurzame wijze mee om. Mijn schoonvader zei altijd: ‘Het beest is niet voor niets dood gegaan, dus je  gebruikt het van kop tot staart’ en dat principe hanteren we nog steeds.”

,,Wilt u ook proeven wat Buitenzorg tijdens de Kiwanis Wijn en Spijs route te bieden heeft bestel dan uw kaarten. Tot 1 juni  kunt u de kaarten in de vroegboekkorting kopen voor 70 euro per stuk daarna zijn de kaarten 75 euro.

De kaarten kunnen gekocht worden via ede.kiwanis.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie