Van links naar rechts: Mike, Mark, Amy en Kevin bij het Kuiperplein, waar de tent opgebouwd zal worden.
Van links naar rechts: Mike, Mark, Amy en Kevin bij het Kuiperplein, waar de tent opgebouwd zal worden. Freek Wolff

Oktoberfest in Ede op herhaling: ‘Vorig jaar was écht een groot succes, daarom knallen we nu door’

20 september 2023 om 11:00 Activiteiten

EDE Grote bierpullen, bratwurstdirndls in de bediening, een partij artiesten, deejays en een buitensporig goede sfeer. Dat zijn de ingrediënten voor het tweede Oktoberfest dat vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober in een grote tent op het Kuiperplein gehouden wordt.

Het idee om het feest van de grond te trekken, ontstond toen een aantal horecaondernemers samen een borrel hadden. ,,Laten we eens een leuk evenement in Ede neerzetten, zeiden we tegen elkaar”, verklaart Amy Uijterwaal (café Harvest). Uit dit initiatief ontstond de Edese organisatie Party Events Ede, met naast haar persoon de leden Mark Geerts (Mr.Bojangles), Kevin Verwoert (Petticoat), Mike Rutjes en Desiree Kessels (De Verleiding).

ÉCHT GROOT SUCCES

,,Vorig jaar was het Oktoberfest écht een groot succes. Het was twee dagen één groot feest. Daarom knallen we nu door en organiseren we het voor de tweede keer. De animo was heel groot en de sfeer was supergezellig”, zegt Amy. Ze zag dat vorig jaar verschillend publiek in de tent samen kwam, omdat elk café in Ede toch een beetje een eigen type bezoekers trekt. Dit mocht de pret niet drukken, want het ging uitstekend samen, zo bleek. ,,Dus gaan we er vanuit dat zoiets dit jaar weer mogelijk is.”

GROTE TENT OP KUIPERPLEIN

Er zal een grote tent verrijzen op ongeveer de helft van de parkeerplaats op het plein, waar maximaal zo’n vijftienhonderd gasten in kunnen. Iets groter dan vorig jaar. Op twee avonden is er dan feest van 19.00 tot 24.00 uur. Het concept van vorig jaar wordt gehandhaafd, met losse verkoop van kaartjes, maar ook de optie van de ‘koop’ van een hele tafel voor acht personen. ,,Dan heb je een zitplek om het podium en de catwalk die er dit jaar ook bij is. Op die manier verwachten we dat er nog meer interactie is met de mensen in de zaal. Daar betaal je 250 euro voor, inclusief een doos Flügel en een fles Apfelkorn.”

ARTIESTEN EN DJ’S

Op beide dagen zal er een deejay muziek draaien: Nay-less uit Barneveld op vrijdag en Glenn van Dijk op zaterdag. Bovendien zullen er artiesten optreden. Op vrijdag zijn dat Rudi Rozenberg (van ‘Du bist alles’) en het trio Toos, Roos en Coos. Op zaterdag zijn dit Marloez (lijkend op schlagerzangeres Helene Fischer, met de hit ‘Atemlos’) en Die Geilen Mädeln (befaamd apres-ski duo).

DUITSE TRADITIE

Een Oktoberfest wordt helemaal opgetuigd volgens Duitse traditie. Met dames in de bediening, gasten en artiesten in klederdracht (lederhosen, dirndl-jurkjes). Bier komt in een grote pul en er zijn broodjes bratwurst. ,,Dat hoort er allemaal bij.” Zo’n veertig man aan personeel en beveiliging zal de schouders eronder zetten om alles in goede banen te leiden.

,,Het enthousiasme van de mensen, deed me vorig jaar heel erg goed. De bezoekers hadden waarschijnlijk niet verwacht dat het zo professioneel en gaaf zou zijn”, licht Kevin Woert toe. ,,Dat heeft me heel veel energie gegeven. Ik ga er vanuit dat het dit jaar weer een groot feest wordt.” 

Dit artikel wordt u aangeboden door Party Events Ede. Ook profiteren van het grote bereik van de print- en online kanalen van Ede Stad.nl? Neem dan contact op met Frans de Kleuver (06-55780474, f.d.kleuver@bdu.nl) of Dick van Laar (06-55706843, d.v.laar@bdu.nl).

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie