Afbeelding
HAGV

Huisartsen krijgen steun bij tekort aan handalcohol

1 april 2020 om 10:03 Corona Coronavirus

EDE Er is een schaarste aan beschermingsmiddelen voor zorgmedewerkers. Dit is ook merkbaar bij huisartsenpraktijken. Huisartsen Gelderse Vallei (HAGV), waar veel huisartsenpraktijken in de regio bij zijn aangesloten, werkt samen met bedrijven om het tekort te beperken. Dit gebeurt onder meer door handalcohol te maken. 

,,Vorige week hebben wij van de WUR (Wageningen Universiteit, red.) een grote hoeveelheid alcohol gekregen", zegt medisch directeur Ronald Hendrikse. ,,Deze hoeveelheid alcohol wordt momenteel in Apotheek Weideman in Ede omgezet in handalcohol, waarmee alle huisartsenpraktijken in onze regio en Ziekenhuis Gelderse Vallei zijn geholpen."

STEUN Het omzetten van alcohol naar handalcohol is volgens Hendrikse een van de voorbeelden van de steun en medewerking die HAGV van bedrijven en instanties krijgt. ,,Zo zijn er nog diverse donaties van beschermingsmaskers binnengekomen, hebben we witte jassen van scholen mogen ontvangen voor in de praktijken en heeft een wasserij deze chemisch gereinigd voor ons." 

De medisch directeur, tevens huisarts, is dankbaar voor de materialen. ,,Deze initiatieven worden dankbaar ontvangen en helpen ons veilige zorg te kunnen blijven leveren in de regio. Het is zo mooi om te zien dat we van allerlei kanten worden geholpen. We zijn er echter nog niet. Elke hulp is welkom."

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie