Een deel van de kinderen en jongeren heeft een achterstand opgelopen als gevolg van de coronacrisis.
Een deel van de kinderen en jongeren heeft een achterstand opgelopen als gevolg van de coronacrisis. Pixabay

Studenten helpen scholieren achterstand door coronavirus inlopen

11 juni 2020 om 07:10 Corona

EDE Studenten gaan basisschoolleerlingen en middelbare scholieren helpen bij het inlopen van achterstanden door de coronacrisis. Dat hebben onderwijsministers Arie Slob en Ingrid van Engelshoven afgesproken met de Vereniging van Universiteiten (VSNU) en de Vereniging Hogescholen (VH).

Een deel van de kinderen en jongeren heeft een achterstand opgelopen als gevolg van de coronacrisis. Studenten van lerarenopleidingen en pedagogische studies kunnen leraren hierin bijstaan. Zo doen studenten, onder begeleiding, extra praktijkervaring op, verdienen ze in bepaalde gevallen studiepunten of wat extra's als een vakantiebaan.

Het kabinet stelde onlangs 244 miljoen euro beschikbaar voor scholen in het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs voor het inlopen van achterstanden als gevolg van het coronavirus. Scholen kunnen ervoor kiezen om dit (deels) uit te besteden.

In Amsterdam, Leiden en Utrecht ontwikkelen universiteiten nu al een aanbod voor scholen, waar studenten van de lerarenopleidingen kunnen worden ingezet. Voor het nieuwe schooljaar wordt onderzocht of deze initiatieven landelijk kunnen worden opgeschaald.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie