Afbeelding
Pixabay

'Vanaf 1 juli geen limiet aan aantal bezoekers bijeenkomsten'

23 juni 2020 om 18:26 Corona Coronavirus

EDE (ANP) Het kabinet komt woensdag mogelijk met een grotere versoepeling van de coronamaatregelen dan eerder was aangekondigd. Voor bijeenkomsten geldt dan vanaf 1 juli geen maximaal aantal bezoekers meer, zolang onderling 1,5 meter afstand kan worden bewaard. Ook moet aan de poort worden gecontroleerd of mensen ziek zijn. 

Dat bevestigen ingewijden na berichtgeving van RTL Nieuws. Nu geldt in bijvoorbeeld horecagelegenheden, theaters, bioscopen en kerken nog een maximum van dertig bezoekers. Dat zou in de oorspronkelijke planning per 1 juli worden opgeschroefd naar honderd.

Voor bijeenkomsten waar geen controle vooraf plaatsvindt bij bezoekers, blijft wel een limiet gelden. Binnen mogen dan maximaal 100 mensen worden toegelaten, in de buitenlucht 250.

FESTIVALS Ook voor organisatoren van sommige evenementen is er goed nieuws. Bijvoorbeeld festivals en kermissen zouden al vanaf 1 juli door kunnen gaan, mits de gemeente daar een vergunning voor verleent. Ook hier geldt dat bezoekers voldoende afstand moeten houden en vooraf moeten worden bevraagd over eventuele ziekteverschijnselen.

Voor evenementen zullen wel beperkingen blijven gelden. Zo is het niet de bedoeling dat er massaal gedanst, geschreeuwd en gezongen wordt. Maar tot dusver was de verwachting dat vergunningsplichtige evenementen tot 1 september helemaal verboden zouden blijven.

Het kabinet neemt woensdag verder een definitief besluit over de heropening op 1 juli van sportscholen, kantines, casino's en sauna's. Die moeten wel aan allerlei voorwaarden voldoen, zoals een goede ventilatie en maatregelen om afstand te kunnen houden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie