Afbeelding
Andre van Zadelhoff

OKT waterpolo opnieuw verplaatst, nu naar februari

4 juni 2020 om 16:15 Waterpolo

EDE (ANP) Het olympisch kwalificatietoernooi (OKT) voor de Nederlandse waterpoloërs in Rotterdam is verschoven naar februari 2021. Dat heeft de overkoepelende organisatie FINA laten weten. Het evenement was eerder al naar 31 mei van dit jaar verplaatst, maar ook deze datum is door de uitbraak van het nieuwe coronavirus niet haalbaar.

In Rotterdam strijden 12 landen om 3 tickets voor de Olympische Spelen van Tokio, dat in de zomer van volgend jaar wordt gehouden. Nederland, met de Polar Bears-spelers Eelco Wagenaar en Guus Wolswinkel, is in de groepsfase ingedeeld met Duitsland, Kroatië, Rusland, Argentinië en een nog nader te bepalen team uit Azië.

VROUWEN Het OKT voor vrouwen wordt in het Italiaanse Triëst gehouden en vindt definitief in januari 2021 plaats. De Nederlandse vrouwen, met de Polar Bears speelsters Joanne Koenders, Simone van de Kraats en Iris Wolves, doen mee aan dit toernooi. Oranje zit in een groep met Italië, Frankrijk, Slowakije en een nog nader te bepalen land uit Azië. Een plek in de finale is voldoende om naar Tokio te mogen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie