Afbeelding
Peter van Veen

Waterpolosters verliezen opnieuw van Hongarije

26 februari 2020 om 07:04 Waterpolo

EDE Het is de Nederlandse waterpolosters niet gelukt hun tweede wedstrijd in de World League te winnen. In Szentes was Hongarije met 12-7 te sterk. Een maand geleden verloor Oranje ook al van Hongarije, toen op het EK in Boedapest. De strijd om een bronzen plak eindigde met 10-8 in Hongaars voordeel.

Oranje, met de speelsters Simone van de Kraats, Iris Wolves en Joanne Koenders van Polar Bears in de selectie, keek bijna de hele wedstrijd tegen een achterstand aan. Via een doelpunt van Sabrina van der Sloot en twee van Maartje Keuning werd het na een 4-1-achterstand nog wel 4-4, maar Nederland mocht nooit aanspraak maken op de zege. Vooral in het derde kwart ging het goed mis; daarin werd het 6-3. Uitblinkster Keuning nam vier goals voor haar rekening.

De ploeg van bondscoach Arno Havenga was de World League nog begonnen met een zege op Italië. Oranje zou twee weken geleden aantreden tegen Frankrijk, maar dat duel werd afgelast omdat de reis van de Nederlandse speelsters tot tweemaal toe werd geannuleerd wegens de harde wind. Ook Spanje, Rusland en Griekenland maken deel uit van de groep van Oranje.

De waterpolosters spelen van 8 tot 15 maart in Italië een olympisch kwalificatietoernooi, waar ze om de laatste twee tickets voor de Olympische Spelen in Tokio strijden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie