Foto uit archief, Iris Wolves in actie voor Polar Bears.
Foto uit archief, Iris Wolves in actie voor Polar Bears. gunnink fotografie

Waterpolovrouwen missen EK-finale

23 januari 2020 om 18:23 Waterpolo

EDE De Nederlandse waterpolovrouwen hebben de finale van het Europees Kampioenschap niet bereikt. Rusland was in de halve eindstrijd na penalty's de sterkste en klopte daarmee titelverdediger Oranje. Door het missen van de finale heeft Nederland het ticket voor de Olympische Spelen ook nog niet binnen.

Beide ploegen gingen redelijk gelijk op. Rusland nam een 4-2 voorsprong maar Nederland pareerde en nam een 4-6 voorsprong. Oranje, met Polar Bears speelsters Iris Wolves, Simone van de Kraats en Joanne Koenders in de selectie, had op 6-7 in de vierde periode de finaleplek voor het grijpen, maar Rusland maakte 7-7 waardoor penalty's de beslissing moesten brengen.

Daarin miste Nederland twee keer waardoor Rusland naar de finale gaat. Voor Nederland rest zaterdag het duel om het brons. Tegenstander is dan Hongarije, dat donderdagavond van Spanje verloor.

De onttroonde kampioen krijgt op het olympisch kwalificatietoernooi in maart in Italië de laatste kans om zich alsnog voor Tokio te plaatsen.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie