Afbeelding
Peter van Veen

Waterpolovrouwen met groot machtsvertoon naar halve finale EK

21 januari 2020 om 15:26 Waterpolo

EDE De Nederlandse waterpolovrouwen, met in de ploeg drie speelsters van Polar Bears uit Ede, hebben zich met groot vertoon van macht geplaatst voor de halve finale van het Europees Kampioenschap in Boedapest. De Nederlandsen lieten geen spaan heel van het arme Slowakije: 2-22.

Nederland schoot meteen uit de startblokken en had na de eerste periode al een 6-0 voorsprong. In de tweede periode werd het 0-3 en in de derde periode 1-7. Pas bij 0-16 kon Slowakije het eerste doelpunt maken. De wedstrijd werd afgesloten met een 1-6 stand in het vierde bedrijf en dus de 2-22 eindstand.

In de Nederlandse ploeg zitten de drie Polar Bears-speelsters Iris Wolves, Simone van de Kraats en Joanne Koenders. Wolves scoorde tegen Slowakije drie keer en Van de Kraats twee keer. 

Oranje, regerend kampioen van Europa, treft donderdag in de halve finale Rusland dat Italië met ruim verschil versloeg (13-7). De winnaar van het EK verdient een ticket naar de Olympische Spelen in Tokio. Een finaleplaats volstaat ook al als Spanje, al zeker van deelname, de eindstrijd haalt.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie