Afbeelding
Gunnink fotografie

Wagenaar verliest tweede EK-duel met Oranje

16 januari 2020 om 15:38 Waterpolo

EDE De nationale waterpoloploeg van Nederland, met Polar Bears keeper Eelco Wagenaar onder de lat, heeft het tweede duel op het Europees Kampioenschap verloren. De Oranje mannen bogen met 15-9 voor Rusland.

Na de zwaarbevochten 9-8 zege op Roemenië, dichtte Oranje zichzelf kansen toe tegen het sterke Rusland. Die kansen kreeg het ook, volop zelfs, maar de mannen van bondscoach Harry van der Meer hadden het vizier niet op scherp staan. De Russen waren veel efficiënter in de afwerking en wonnen overtuigend.

In de eerste periode waren Rusland en Nederland qua veldspel gelijkwaardig. De gekozen tactiek om met beweeglijk spel en snelle passes op de midvoor uitsluitingen te krijgen, pakte goed uit. Alleen toen Oranje de ene na de andere man meer niet wist te benutten, sloop er twijfel in het spel. 

Van der Meer: ,,Ook in het tweede part kregen we genoeg kansen om terug in de wedstrijd te komen, maar we misten jammer genoeg de overtuiging die we in het eerste duel tegen Roemenië wel hadden. Daarnaast vielen we te ver terug in de zone, waarmee we de schutters van Rusland in de kaart speelden." Merkulov (4) en vooral linkshander Karkov (6) profiteerden optimaal van de geboden ruimte en scoorden in totaal samen tien goals. 

Naarmate Rusland verder wegliep, vloeide het vertrouwen in een goede afloop aan Nederlandse zijde langzaam weg. Oranje deed nog wel pogingen om iets in te lopen, maar ook na de rust werden er te veel kansen gemist om de Russen echt te verontrusten. Typerend waren de verhoudingen in overtal: Nederland 4 uit 14 plus een gemiste strafworp en Rusland 4 uit 5.

Van der Meer: ,,Ik baal natuurlijk van de nederlaag, maar we moeten onszelf niet de put in praten. Het feit dat we zoveel kansen creëren, is gewoon positief en dat moeten we meenemen naar de volgende wedstrijden. Het EK is nog maar net begonnen." 

De mannen komen zaterdag weer in actie, dan is Servië om 20.30 uur de tegenstander.

Bron: waterpolo.nl

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie