Afbeelding
gunnink fotografie

Geen interland waterpolosters door harde wind

11 februari 2020 om 15:12 Waterpolo

EDE (ANP) De Nederlandse waterpolosters komen dinsdagavond niet in actie in de World League tegen Frankrijk in Limoges. Het team van bondscoach Arno Havenga, met Polar Bears speelsters Simone van de Kraats, Iris Wolves en Joanne Koenders, kan de vliegreis naar de plaats van bestemming niet maken. De vlucht vanaf Schiphol was maandag vanwege de hard wind al geannuleerd en ook dinsdag bleef het toestel aan de grond.

De wereldbond FINA heeft aangekondigd naar een nieuwe datum te zoeken voor het duel. De eerstvolgende wedstrijd van Oranje in de World League is op 25 februari in en tegen Hongarije.

De waterpolosters trainen volgende week in Zeist met de Verenigde Staten, de regerend wereld- en olympisch kampioen. Woensdag 19 februari staat er om 20.00 uur een officiële interland tussen beide teams op het programma in zwembad Amerena in Amersfoort.

OKT De waterpolosters spelen van 8 tot 15 maart in Italië een olympisch kwalificatietoernooi, waar ze om de laatste twee tickets voor Olympische Spelen in Tokio strijden. Daarin treft Nederland al in de groepsfase Italië. De ploeg van bondscoach Havenga werd dinsdag bij de loting in groep A verder gekoppeld aan Frankrijk, Slowakije en een Aziatisch land. In Azië moet eerst nog een continentaal kwalificatietoernooi worden gespeeld.

Oranje heeft al drie kansen gehad om zich te kwalificeren voor de Olympische Spelen, maar steeds grepen de vrouwen naast een ticket. De laatste kans is op het OKT van 8 tot en met 15 maart in Triëst. Daar worden de laatste twee startbewijzen verdeeld.

MANNEN De Nederlandse mannen strijden van 22 tot en met 29 maart in Rotterdam om plaatsing voor de Spelen. De ploeg van bondscoach Harry van der Meer werd in groep B ingedeeld bij Kroatië, Rusland, Duitsland, Argentinië en ook een Aziatisch land. Op het EK van vorige maand in Boedapest verloor Oranje in de groep met 15-9 van de Russen. Kroatië is de verliezend finalist van de Spelen van Rio 2016. Op het OKT in Rotterdam wordt om drie tickets naar Tokio gestreden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie