Afbeelding
Ted Walker

Verpleeghuis de Honskamp in Lunteren verrast met verse oliebollen

28 december 2020 om 17:30 Corona Coronavirus

LUNTEREN Bewoners van verpleeghuis de Honskamp in Lunteren werden maandag verrast met verse oliebollen bij de koffie. Culinair duizendpoot Henk van Keulen uit Ede trakteerde de ouderen, hun familie, personeel en vrijwilligers op een vers gebakken bol.

Ted Walker

,,Dit is toch wel een knaller vind ik hoor’’, zegt Ina, medewerkster van de Honskamp die de oliebollen samen met haar collega Bea in ontvangst neemt. ,,Wat dit met de bewoners doet? Dit vinden ze fantastisch. De mensen komen niet van hun kamer af door corona. Dit gebaar laat hen weten dat ze niet vergeten zijn. Eten is echt hun pleziertje van de dag momenteel.’’

Henk van Keulen wordt blij van het idee dat de bewoners en het personeel met elkaar gaan genieten van een kopje koffie en een oliebol. Hij bracht er tweehonderd naar het Lunterse verpleeghuis. ,,Waarom? Omdat het kan’’, is zijn simpele antwoord. ,,Ik heb veel met ouderen. Normaal gesproken ben ik vrijwillig chauffeur voor Vilente, maar dat kan nu niet. En ieder jaar ga ik in een huis voor ouderen lekker koken en entertainen met Kerst, maar dat kan nu ook niet. En ik wilde per se iets doen. Daaruit is dit idee ontstaan. Het is voor mij zo’n kleine moeite en het maakt zo’n groot verschil. Toen ik zelf als zzp’er in de zorg werkte, heb ik mensen op zondag zien huilen omdat ze een gebakje kregen. Voor mij is dat heel normaal. Als ik gebak wil dan ga ik dat halen. En dat is waarom ik dit doe. Je maakt er mensen heel gelukkig mee’’, zo zegt Van Keulen tot besluit.

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie