Afbeelding
De Peppel Ede

Raadsvragen over gevolgen coronamaatregelen: ‘Zwembaden kunnen hoofd nauwelijks boven water houden’

18 januari 2021 om 20:30 Corona Coronavirus

EDE In Ede zijn er meerdere zwembaden. Het behoud van deze baden en een gezonde exploitatie is volgens het raadslid Harry van Huijstee (PvdA) al vaker onderwerp van gesprek geweest binnen de raad ,,en komt door de coronasluitingen mogelijk onder druk te staan.” De Nederlandse Stichting Water- & Zwemveiligheid heeft een noodkreet geuit omdat zwembaden en aanbieders van zwemlessen ook in Gelderland door de coronasluitingen het hoofd nauwelijks boven water kunnen houden.

Het raadslid wil door het college worden geïnformeerd over de huidige situatie in Ede, eventuele zorgen en oplossingen. ,,Is er zicht op mogelijke effecten voor personeel, vrijwilligers, huurders en verenigingen?”

EENZAAMHEID De gevolgen van de coronamaatregelen zijn ook onderwerp van schriftelijke vragen van Kees van Wolfswinkel (SGP). Het gaat bij deze vragen over signalen van toenemende eenzaamheid, zowel onder ouderen als jongeren, stijging van psychische problematiek onder jongeren tot een toename van suïcidale klachten. Het college wordt gevraagd op welke wijze deze signalen, die het welbevinden van de inwoners aangaan, worden gemonitord, ofwel inzichtelijk worden gemaakt. 

,,Vindt er afstemming plaats met de betrokken partners zoals Malkander, zorg- en onderwijsinstellingen over genoemde signalen en de aanpak daarvan?” Gevraagd wordt ook of het college zo nodig bereid is aanvullende ondersteuning te bieden en extra maatregelen te treffen om bij voorkomende knelpunten te werken aan oplossingen. 

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie