Afbeelding
Ted Walker

53 bekeuringen voor overtreden avondklok in Ede

3 februari 2021 om 18:30 Corona

EDE In de gemeente Ede zijn van 23 tot en met 31 januari 53 bekeuringen uitgedeeld voor het overtreden van de avondklok. Dat heeft de gemeente Ede bekendgemaakt. 

In de gemeente Ede is volgens burgemeester René Verhulst de situatie rond de avondklok relatief rustig gebleven. De politie heeft extra mensen in de avonddienst ingezet voor de handhaving van de avondklok. De toezichthouders zijn tot 21.00 uur op straat en daarna kunnen zij bij onrust ingezet worden voor het uitkijken van de camera’s ter ondersteuning van de politie. 

Voor wie het noodzakelijk is om na 21.00 uur naar buiten te gaan, dient het formulier ´eigen verklaring avondklok´ bij zich te hebben. Bij supermarkten liggen deze formulieren voor mensen die geen internet/printer hebben.

De gemeente is weer in gesprek gegaan met alle jeugdinstanties die activiteiten organiseren om na te gaan welke signalen er nu zijn, wat er nodig is en welke ideeën voor activiteiten er zijn. Het blijft volgens de gemeente van belang om verveling en eenzaamheid onder jongeren tegen te gaan. ,,Er komt een digitaal aanbod met activiteiten voor grotere groepen jongeren en er komt specifiek extra aanbod voor de meer kwetsbare kinderen. Voor deze groep was het aanbod overigens al gestart, dat valt onder het jongerenwerk. Bij alle activiteiten geldt dat zij moeten passen binnen de huidige maatregelen: zoveel mogelijk digitaal, als het nodig is voor kwetsbare jongeren kan het fysiek. Zodra het totaaloverzicht aan activiteiten klaars is wordt het gedeeld met de scholen en gepubliceerd op de gemeentelijke website.”

De Reehorst gaat als vaccinatielocatie dienen, zowel voor de gemeente Ede als de gemeente Wageningen. De verwachting is dat de locatie medio februari in gebruik wordt genomen en dat het vaccineren tot en met september duurt.

Veel mensen zoeken de natuurgebieden op. Dit leidt volgens de gemeente tot drukte, maar het is vooralsnog niet te druk. De oproep op social media is om met de fiets te komen. De gemeente houdt besluiten van buurgemeenten in de gaten, omdat die van invloed kunnen zijn op de drukte in Ede. 

Door Gerard van Wijk

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie