Afbeelding
GGD (foto ter illustratie)

Eén op de vijf Edenaren niet (volledig) gevaccineerd

2 december 2021 om 16:31 Corona Coronavirus

EDE Ongeveer één op de vijf volwassenen in de gemeente Ede is niet of niet volledig gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat blijkt uit een analyse van LocalFocus op basis van cijfers van het RIVM.

Het percentage niet (volledig) gevaccineerde volwassenen in de gemeente Ede was op 28 november 21 procent. In de omgeving van Ede zijn de verschillen groot. Zo liggen de percentages in Veenendaal (21 procent) en Rhenen (22) min of meer gelijk, maar in Renswoude (26) en Barneveld (29) een stuk hoger dan in Ede. En in Wageningen (13) en Renkum (12) is het percentage niet (volledige) gevaccineerden aanzienlijk lager. Landelijk gezien is 14,8 procent van de volwassenen niet of niet volledig gevaccineerd.

De verschillen zijn, net als in onze regio, ook in het land heel groot. Op Schiermonnikoog bijvoorbeeld is vrijwel niemand ongeprikt, op Urk bijna zeventig procent. Wel is overal in het land de groep ongevaccineerden tussen 19 september - het moment waarop het RIVM de prikcijfers op de huidige manier bijhoudt - en eind vorige week geslonken. In de gemeente Ede was op 19 september nog 24 procent niet (volledig) gevaccineerd tegen corona.

2G-BELEID Het demissionair kabinet is van plan om een 2G-beleid in te voeren dat moet gaan gelden in de horeca, bij evenementen of bij culturele instellingen. Daarbij worden alleen mensen toegelaten die gevaccineerd zijn of genezen van corona.  In een aantal Duitse deelstaten, in Oostenrijk en Noord-Macedonië is dit 2G-beleid al van kracht.


Op bovenstaande kaart vind je per gemeente het percentage volwassenen dat niet (volledig) is gevaccineerd tegen het coronavirus. De cijfers gaan over de stand per 28 november en per 19 september, het moment waarop het RIVM de vaccinatiegraad op de huidige gedetailleerde manier* bij is gaan houden.
*Nederlanders worden als volledig gevaccineerd meegeteld na twee coronaprikken of na één vaccinatie met het vaccin van Janssen. Ook mensen die al eens met corona besmet zijn geweest en daarnaast ten minste één vaccinatie hebben ontvangen, worden als volledig gevaccineerd beschouwd.

Lees hier de laatste update van het RIVM over de landelijke vaccinatiegraad.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie