Burgemeester Verhulst in gesprek met demonstranten: ‘Ik wil graag weten wat er leeft’

6 jan, 11:36 Corona @tedxmedia
Afbeelding

EDE Zo’n tien betogers verzamelden zich woensdagavond voor de Oude Kerk in het centrum van Ede. Ze demonstreerden tegen de huidige coronamaatregelen. Burgemeester René Verhulst kwam uit eigen beweging naar de Grotestraat om met hen in gesprek te gaan. ,,Ja, zo gaat dat. Er is geen adviseur geweest die heeft gezegd dat het goed zou zijn als ik m’n gezicht zou laten zien. Ik wil gewoon graag weten wat er leeft en met mensen in gesprek”, aldus Verhulst.

De zorgen die werden geuit, liepen uiteen van angst voor een verder oplopende tweedeling in de maatschappij, tot onbegrip over tegenstrijdigheid van de maatregelen. Burgemeester Verhulst luisterde naar de verschillende meningen van de betogers. ,,Het waren op zich de punten die ik verwacht had’’, begint hij zijn antwoord op de vraag hoe hij het gesprek ervaren heeft. ,,Wat de punten waren? De Q..

PREMIUM
Afbeelding
Natuur en milieu Varkenskrullen gaan knobbelzwanen in Binnenveld beschermen
PREMIUM
Afbeelding
Politiek Opvang Oekraïners in Harskamp verlengd
PREMIUM
Afbeelding
Voetbal Routiniers versterken vierdeklasser Harskamp
PREMIUM
Afbeelding
Dieren LTO Gelderse Vallei: ‘Vogelgriep in Lunteren enorme schok’
PREMIUM
Afbeelding
Overig Voor tweede maal in een jaar schop in de grond voor glasvezelnetwerk
PREMIUM
Afbeelding
Muziek Edese bassist van Boomerang: ‘We gaan knallen op de Heideweek’

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.