Afbeelding
Edese Schaapskudden

‘Eerste wolf op Zuid Ginkel’: Edese schaapskudde weert zich

Dieren

EDE Bij de schaapskooien op de Ginkelse en Eder Heide zijn wolvenwerende rasters geplaatst. En dat is nodig ook, want dat er een of meer wolven op de Veluwe leven is geen geheim. ,,En vorige week werd er ook een wolf gezien op de Zuid Ginkel.”

Dat zegt Gijs van Veldhuizen, voorzitter van de Stichting Edese Schaapskudde. ,,De herder en ook enkele anderen hebben toen een wolf gezien. Bij mijn weten was dat de eerste keer op de Zuid Ginkel.”

Die wolf was op dat moment niet dicht bij de schapen en ook bij de schaapskooien zijn volgens Van Veldhuizen nog geen sporen van wolven te zien. Maar toch worden er, net als in andere delen van het land, voorzorgsmaatregelen genomen. Deze week verschenen er op Twitter zelfs foto’s van rood-wint lint dat de schapen zou moeten beschermen tegen de wolf.

Van Veldhuizen moet er een beetje om lachen. ,,Ik snap wel, dat beweegt natuurlijk wat en het ritselt misschien wat, waardoor een wolf er van kan schrikken als ie het nog niet eerder gezien heeft. Maar dit is natuurlijk geen echte bescherming tegen de wolf.”

Dat doen de nu aangelegde wolvenwerende rasters wel. ,,Op de Noord Ginkel was dat al gebeurd, en vandaag was ook de schaapskooi op de Zuid Ginkel (tegenover Juffrouw Tok) aan de beurt. Het raster is afrastering die onder stroom staat, die als extra beveiliging aangebracht wordt op de bestaande afrastering. Daarmee is de Edese Schaapskudde nu goed beschermd tegen de wolf.”

door Sander van Snippenberg

Afbeelding
advertentie
advertentie