Archieffoto ter illustratie.
Archieffoto ter illustratie. Ingeborg Kriegsman

Al bijna 150 lammetjes geboren bij Edese schaapskuddes

16 februari 2021 om 12:26 Dieren

EDE Er zijn in totaal al rond de 150 lammetjes geboren in de schaapskudden op de Ginkelse Heide en de Eder Heide. Dat laten de herders Aart en Henk van den Brandhof dinsdagochtend weten.

Vorige week maandag was er een lammetjes tweeling geboren op de Ginkelse Heide, dit waren de eerste lammetjes van het jaar voor de schaapskudde. En het eerste lammetje op de Eder Heide werd vorige week dinsdag geboren. 

De lammertijd duurt nog tot 10 maart dus er worden nog vele lammeren verwacht. Op de Ginkelse Heide verwachten ze volgens herder Henk van den Brandhof aankomende weken nog zo’n 80 tot 90 lammetjes. En bij de Edese schaapskudde worden er volgens Aart van den Brandhof nog ongeveer 150 geboortes verwacht.

De Stichting Edese schaapskudden en Stichting Vrienden van de Edese Schaapskudden hebben twee Schaapskudden. Op de Ginkelse Heide tegenover Juffrouw Tok met 160 ooien en op de Eder Heide nabij het Natuurcentrum aan de noordkant van de N224 met 350 ooien. Beide kuddes zijn van het zelfde ras, het Veluws Heideschaap.

Bron video: Stichting Edese Schaapskudden

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie