Afbeelding
Politie

Doodgeschoten ‘Edese’ wolf in Opsporing Verzocht

Dieren

EDE Tv-programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond in samenwerking met de politie aandacht aan de neergeschoten wolf, die vrijdag 1 oktober dood in een droge sloot langs de spoorlijn bij Stroe werd gevonden.

De mannetjeswolf leefde in een territorium op de Zuidwest-Veluwe bij natuurgebied Planken Wambuis tussen Ede en Otterlo met een vrouwtje, dat in het voorjaar bij Ede werd doodgereden.

BLOED OP DE WEG ,,Op 1 oktober 2021 liep iemand over de Stroeërschoolweg richting Stroe’’, meldt de politie. ,,Op de weg zag hij bloed liggen. Even verderop, in een greppel, lag een dode wolf. In eerste instantie leek het dier aangereden te zijn, maar nader onderzoek wees uit dat hij was neergeschoten. Aangezien de wolf een beschermde diersoort is, is dit strafbaar.’’

NEERGELEGD Het is volgens de politie nog onduidelijk waar en wanneer het dier is beschoten. ,,Eén van de scenario’s is dat de wolf in de greppel is neergelegd.’’ De politie roept mensen op zich te melden als zij voor vrijdag 1 oktober 10.00 uur iets bijzonders hebben gezien op de Stroeërschoolweg bij Stroe. Dat kan ook in de dagen ervoor zijn geweest.

De Faunabescherming heeft eerder een beloning van 16.000 euro beschikbaar gesteld voor de gouden tip die naar de dader leidt. ,,Dit is geen beloning die vanuit de politie wordt uitgeloofd, maar mensen kunnen wel bij ons terecht voor tips over de dader’’, benadrukt de politie.

Opsporing Verzocht begint vanavond om 21.20 uur op NPO1. De uitzending wordt woensdag vanaf 13.20 uur herhaald op NPO1. Getuigen kunnen zich melden via 0800-6070. Melden kan ook anoniem 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Medewerkers van de Dierenambulance Barneveld bij de in Stroe gevonden wolf.
advertentie