Afbeelding
Bart Kemp

Dertien dode schapen bij schapenhouder Bart Kemp in Otterlo: ‘Wolf groef gat onder stroomdraad’ (video)

21 januari 2024 om 10:59 Dieren De wolf

OTTERLO Het was een waar slagveld in de weide van de Edese schapenhouder Bart Kemp in Otterlo, zaterdagochtend. Hij trof er dertien dode schapen en twee gewonde dieren. Het was volgens Kemp in de zeer vroege ochtend vrijwel zeker een wolf die een gat groef onder een hek en tekeerging in de kudde.

Een slagveld, noemt Bart Kemp het tafereel. De schapenhouder, bekend als voorman van boerenorganisatie Agractie, kreeg in alle vroegte een telefoontje van een buurman over zijn schapen. In het weiland trof de schapenhouder zijn kudde van 42 schapen, waarvan er 13 de aanval niet hadden overleefd. Twee dieren raakten ernstig gewond. Aan de rand van zijn weiland vond Kemp naar eigen zeggen een duidelijk graafspoor dat onder een schrikdraad doorging. ,,Het loopt de spuigaten uit", zegt hij. 

(de tekst gaat onder de video verder)

Bron video: Bart Kemp

Het is de vierde keer in korte tijd dat Kemp dode dieren aantreft op zijn land. ,,In dit tempo kan de professionele schapenhouderij over vijf jaar niet meer bestaan", zegt Kemp bij Omroep Gelderland.

Een expert van BIJ12, de organisatie die wolvenschade afhandelt, doet onderzoek om te zien of er inderdaad een wolf aan het werk is geweest.

Bron video: Bart Kemp

Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie