PREMIUM ARTIKEL
Lokale journalistiek uit Ede

Kijkje in de Bennekomse keuken van Ida Kennis: ‘Meer doen dan een avg-tje’

Duurzaamheid
Foto: Dick Martens
ma 26 feb, 12:30
Ida Kennis geeft een kijkje in haar keuken, waar ze onlangs ook het prei-risotto met kastanjechampignons recept maakte.
Ida Kennis geeft een kijkje in haar keuken, waar ze onlangs ook het prei-risotto met kastanjechampignons recept maakte.
BENNEKOM

Het welbekende avg-tje. Wie is er niet groot geworden met minstens een paar keer in de week aardappelen, vlees en groente? Bennekomse Ida Kennis (58) zeker ook, zij kreeg dat van haar moeder mee. Maar haar vader zorgde ervoor dat er meer variatie op tafel kwam. ,,Hij  heeft veel gevaren, meer culinaire ervaringen opgedaan en daardoor qua eten noga verwend.” Ook dàt nam Ida mee richting haar Bennekomse keuken, waar zij ‘een kijkje’ in geeft.

door Dick Martens

Onder het genot van een kopje thee steekt Ida van wal. ,,Ik mag graag eten koken, dat heb ik van mijn moeder meegekregen. Natuurlijk zit er wel eens een dagje tussen dat ik er geen zin in heb. Maar over het algemeen sta ik redelijk vaak in de keuken. Mits er ook huisgenoten van genieten, want ik vind wel, dat je he..

Mail de redactie
Meld een correctie

Dick Martens
Deel dit artikel via: