Bewonersgroep verbijsterd over nieuw plan windturbines Ede: ‘We voelen ons om de tuin geleid’

6 april 2022 om 07:57 Duurzaamheid Pixabay
Afbeelding

EDE ,,We waren ongerust en verbijsterd”, zegt woordvoerder Harry in ‘t Veld namens de bewonersgroep Ede Waait Anders en Veenendaal Waait Mee. Daar was volgens hem alle aanleiding toe. De Edese wethouder Leon Meijer stuurde de bewoners aan de zuid- en de westkant van Ede een brief over een zogeheten alternatievenontwikkeling voor windturbines. Oktober vorig jaar waren er nog tien locaties genoemd voor mogelijke ontwikkeling van windturbines. Nu gaat het om 19 locaties. ,,Veel nieuwe locaties die wij niet hadden verwacht.”

Ede wil in 2050 energieneutraal zijn, aldus de wethouder aan de bewoners. ,,Het opwekken van windenergie kan helpen om dit doel te bereiken.” Er blijken 19 geschikte zoekgebieden om windturbines te plaatsen. ,,Dat wil overigens niet zeggen dat er ook daadwerkelijk in elk zoekgebied een windturbines geplaatst gaat worden. Hoeveel het er..

PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk Broers uit Ede lopen Muskathlon voor arme kinderen in Ghana
PREMIUM
Afbeelding
Politiek WFCE: college kan nu geen gedragen besluit nemen
PREMIUM
Afbeelding
Maatschappelijk NAH Café gaat samen lunchen in Ede: 'Aan half woord genoeg'
PREMIUM
Afbeelding
Mensen 'Stap van student naar fulltime werken valt enorm mee'
PREMIUM
Afbeelding
Mensen Deelnemer NK Mens erger je niet! uit Ede: 'Dobbelstenen kunnen opeens een slag gedraaid zijn'
PREMIUM
Afbeelding
Activiteiten Mei Li Vos in Ede over ´vrouwen en werk´

Mis niks, lees alles van Ede


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Ede en omliggende plaatsen met Ede Stad. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van Ede Stad lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over Ede.