Afbeelding
Gemeente Ede

Ede in top 10 bij economie en arbeidsmarkt

7 december 2021 om 18:15 Economie

EDE Ede is en blijft een aantrekkelijke gemeente als het gaat om wonen, werkgelegenheid, inkomen en veiligheid. Dat is de conclusie naar aanleiding van de publicatie van de Atlas voor gemeenten.

In deze Atlas worden de vijftig grootste gemeenten met elkaar vergeleken op een aantal onderwerpen op diverse terreinen. Ede eindigt hierbij op het gebied van economie en arbeidsmarkt op de negende plaats en scoort verhoudingsgewijs uitzonderlijk goed op de onderdelen lage werkloosheid (tweede), het lage percentage huishoudens met een laag inkomen (derde) en het relatief kleine aandeel bijstandsgerechtigden (vierde).

In de Atlas voor gemeenten worden de vijftig grootste gemeenten met elkaar vergeleken op een groot aantal factoren. Het onderzoek bestaat daarnaast uit twee hoofdonderwerpen die de belangrijkste thema’s samenvatten: de woonaantrekkelijkheidsindex en de sociaal-economische index. Ede doet het op beide thema’s het nog steeds heel goed en laat op beide onderwerpen een stijging zien over de afgelopen 10 jaar. 

Opvallend zijn de cijfers die gerelateerd zijn aan economie en arbeidsmarkt, daar staat Ede in de top 10. Maar ook op het gebied van veiligheid (geweldsmisdrijven en vernielingen) is Ede positief gestegen naar een derde plaats.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie