Afbeelding
archief Akoesticum

‘Woest&Bijster Tussentijds’ organiseert kleinschalige voorstellingen

24 november 2020 om 14:30 Lokaal/Evenementen

EDE Dit jaar organiseert ‘Woest&Bijster Tussentijds’ op 12 december een aantal kleinschalige voorstellingen ,,als opmaat naar 2021.’’ Het gaat om de voorstelling Homo Naturalis, een voorstelling bestaande uit live muziek en filmbeelden, gemaakt door Barend Hazeleger, Erik Woltmeijer en Remco de Kluizenaar. Zij onderzoeken hierin hun relatie met de natuur in tijden van corona. 

Beeld en live-muziek komen samen in een film van ongeveer 40 minuten op een groot scherm. De voorstelling vindt plaats op drie verschillende tijdsstippen: om 18.30 uur, 20.00 uur en 21.30 uur. De voorstelling is te zien in het Akoesticum in Ede, geheel coronaproof georganiseerd. Op de website van het Akoesticum zijn tickets à 10 euro te koop. . 

VOLGEND JAAR De organisatie maakte dinsdagochtend tevens bekend dat er ,,na het succes van voorgaande jaren’’ in 2021 een derde editie van artfestival ‘Woest&Bijster’ komt. Het gaat plaatsvinden over een langere periode, in een groter gebied en met voorstellingen en kunstwerken. Het is gericht op een regionaal en landelijk publiek. Deze vindt plaats van 16 tot en met 24 oktober. Er komt ook een beeldenroute, verspreid over acht natuurgebieden in de gemeente Ede en Renkum, van 7 augustus tot en met 24 oktober. Aan het festival en de beeldenroute doen in totaal 40 kunstenaars en theatermakers mee. Zie www.woestenbijster.nl voor meer informatie. 

In de tien weken voor de voorstelling laten de drie makers elke week één op zichzelf staande korte film zien op de site van Woest en Bijster, Ede TV, Akoesticum en hun eigen sites. Vaak met net nieuw gemaakte muziek en beelden.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie