Rolv Elverding is bestuurslid sponsorzaken bij de Heideweek.
Rolv Elverding is bestuurslid sponsorzaken bij de Heideweek. Stephan Tellier

‘Sponsoren hebben écht binding met de Heideweek’

27 augustus 2021 om 12:00 Evenementen

EDE Naast tal van vrijwilligers zijn er maar liefst 130 sponsoren die de Heideweek mogelijk maken. Hoe houd je hen binnenboord nu de Heideweek al voor het tweede jaar op rij van de baan is? ,,Er was geen enkele sponsor die zei: belachelijk dat jullie gestopt zijn. Dat zegt iets over commitment en verbinding”, stelt bestuurslid sponsorzaken Rolv Elverding.

Elk najaar gaat Elverding met de sponsorcommissieleden om de tafel zitten om zich te buigen over de sponsoren voor de Heideweek. Zo ook in 2020. Toen bleek dat die editie niet door kon gaan, bleef de animo onder sponsoren desondanks groot. ,,Slechts een paar van hen konden om financiële redenen voorlopig niet meedoen”, legt Elverding uit. ,,Maar er waren sponsoren bij die een upgrade wilden en er waren zelfs nieuwe sponsoren, want die dachten: in 2021 gaan we er een groot feest van maken.”

GEBAAR Het liep, zoals bekend, anders. Maar de sponsoren werden volgens Elverding niet vergeten. ,,We hielden in de aanloop naar deze editie op gezette momenten contact om elkaar niet uit het oog te verliezen. Zo hebben we het themalogo van de Heideweek nagemaakt met chocolade. Dit gebaar brachten we rond naar onze sponsoren”, legt hij uit.

,,En half juni – we wisten toen nog niet dat de Heideweek niet door kon gaan – hebben we voor een digitale sponsorbijeenkomst een promofilm gemaakt. Met de artiesten die zouden optreden, de jurken van de Heidehoogheden en zelfs een boodschap van burgemeester Verhulst. Dat is in goede aarde gevallen”, meent het bestuurslid.

STEUN Ook vanuit de sponsoren is er volgens Elverding erkenning. ,,We kregen afgelopen voorjaar veel steunbetuigingen tijdens de voorbereidingen. Toen bleek dat het feest niet door kon gaan, hoorden we vanuit verschillende hoeken: we zijn er volgend jaar gewoon weer bij.”

Elverding voorziet daarom weinig afhakers voor de komende editie. ,,Het enthousiasme om mee te doen is eigenlijk groter dan ooit”, stelt hij. ,,Ik denk dat de sponsoren echt iets willen betekenen voor Ede en omgeving. Zeker na een coronajaar merk je dat de verbinding groot is. Dat is heel mooi om te zien.”

Door Elyse van den Brink

De Heideweek gaat voor het tweede jaar op rij niet door. Om toch nog stil te kunnen staan bij deze traditionele feestweek voor jong en oud, sprak EdeStad.nl vijf betrokkenen over hun rol bij de organisatie van de Heideweek en de obstakels waar zij het afgelopen anderhalf jaar mee te maken kregen. Dit is het vierde deel van deze serie. Lees deel drie hier.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie