Het evenement zou plaatsvinden in het Openluchttheater.
Het evenement zou plaatsvinden in het Openluchttheater. Openluchttheater Ede

Ook oecumenische dienst gaat niet door tijdens Heideweek

7 augustus 2021 om 13:25 Evenementen

EDE De Heideweek oecumenische dienst, één van de twaalf evenementen die traditiegetrouw onder auspiciën van het bestuur van de Stichting Heideweek zou worden georganiseerd, gaat niet door. ,,Er wordt voor alle door ons te organiseren en openbaar toegankelijke evenementen één lijn getrokken, dus ook voor de oecumenische dienst”, geeft Heideweekvoorzitter Gilbert Meurs in een reactie aan. Het evenement zou plaatsvinden in het Openluchttheater.

Vorige maand werd besloten dat de Heideweek voor het tweede jaar op rij niet georganiseerd kan worden. In een ‘normaal’ Heideweekjaar zijn er zo’n 75 gratis toegankelijke activiteiten en initiatieven. Twaalf daarvan worden door de Stichting Heideweek zelf georganiseerd, de rest wordt in de laatste week van augustus georganiseerd door sport- en buurtverenigingen, stichtingen, ondernemers en overige initiatiefnemers. Gezamenlijk vormen deze activiteiten de Heideweek.

VRAGEN Het Openluchttheater laat op Facebook weten dat zij veel vragen ontvangen of de oecumenische dienst van de Heideweek in het Openluchttheater doorgaat. ,,Wij moeten helaas mededelen dat de Stichting Heideweek ons geen toestemming geeft om dit te faciliteren. Jammer.” Het bestuur van het Openluchttheater was verder niet bereikbaar om het nader toe te lichten.

Onder het bericht schrijft een geïnteresseerde het vreemd te vinden dat de Stichting Heideweek dit zomaar kan beslissen en dat deze beslissing mogelijk eerder bij de gemeente Ede ligt. ,,Wij mogen zelfs (bij geplaceerde evenementen) duizend bezoekers ontvangen, maar de Stichting Heideweek is van mening dat zij het alleenrecht hebben”, schrijft het Openluchttheater in een reactie daarop. 

Een woordvoerder van de gemeente Ede bevestigt dat de stichting de organisator is van deze evenementen. ,,De Stichting Heideweek heeft zelf besloten de Heideweek niet door te laten gaan. Wij gaan als gemeente niet over evenementen die door een andere partij worden georganiseerd.”

ELFTAL Heideweekvoorzitter Meurs zegt de teleurstelling te begrijpen. ,,Maar wij vergelijken de evenementen die onder ons bestuur vallen met een elftal inclusief reservespelers. Als een grote meerderheid van alle spelers geblesseerd raakt, kun je de wedstrijd niet meer spelen. Vandaar dat wij één lijn trekken en de oecumenische dienst, net als bijvoorbeeld de 55+ Music Night en de Drive-in-filmavond, niet door kan gaan”, legt hij uit.

,,En laat duidelijk zijn dat wij het Openluchttheater geen strobreed in de weg leggen om zelf kerkdiensten te organiseren. Maar de traditionele Heideweek oecumenische viering zit er dit jaar dus niet in”, aldus Meurs.

CORONAPROOF Ondanks de afgelasting van de Heideweek, is er volgens het bestuur in de laatste week van augustus wel iets te beleven in Ede. Door verenigingen, stichtingen, ondernemers en andere initiatiefnemers kunnen coronaproof-activiteiten worden aangemeld. ,,Zo wordt er traditiegetrouw weer om prijzen gevist in de Victoria Vestavijver. Nieuw dit jaar is de prachtige expositie van de galajurken van voormalige Heidehoogheden. Deze zijn te bewonderen in de Stingerbol op het Kazerneterrein. En er komen nog steeds initiatieven bij”, aldus het bestuur van de Heideweek. 

Meer informatie is te vinden op Heideweek.nl.

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie