In 2019 vond ook al het NK wielrennen plaats in de gemeente Ede.
In 2019 vond ook al het NK wielrennen plaats in de gemeente Ede. Ted Walker

Proloog Simac Ladies Tour dit jaar tijdens Heideweek in Ede

13 april 2021 om 16:10 Wielrennen

EDE De proloog van de Simac Ladies Tour zal deze zomer in Ede plaatsvinden. De Heideweek, de gemeente en organisator Courage Events slaan de handen ineen om op dinsdag 24 augustus een wielerspektakel neer te zetten. 

,,Als burgemeester van Ede ben ik trots dat we weer een mooi wielerevenement in onze gemeente kunnen verwelkomen”, zegt burgemeester René Verhulst. ,,Tijdens de Heideweek kunnen we genieten van de proloog van de Simac Ladies Tour. En met ons ook de rest van Nederland, want de wedstrijd wordt uitgezonden op tv. Het is de belangrijkste etappewedstrijd in Nederland voor vrouwen.”

,,Dit evenement brengt ook weer de fietsmogelijkheden in en rondom Ede onder de aandacht”, vult wethouder Peter de Pater aan. ,,Zowel de MTB-routes als het recreatieve fietsen. En ik ga ervan uit dat het ook Edenaren enthousiast maakt voor de wielersport en dat het hen stimuleert om zelf te gaan bewegen. Dat houdt je fit en gezond.”  

PUBLIEK Vanwege de maatregelen rondom covid-19 is het even afwachten hoeveel publiek er bij het evenement kan zijn. Met de organisatie is afgesproken dat het in ieder geval een publieksevenement voor de Edese inwoners moet worden, anders wordt het een jaar uitgesteld. 

Volgens de gemeente wordt ervoor gezorgd dat inwoners en ondernemers zo min mogelijk last hebben van de wedstrijd. Als de tour doorgaat, worden er tijdig informatieavonden georganiseerd over de route en wat de wedstrijd betekent voor het verkeer en de bereikbaarheid. Deze informatie wordt op een later moment ook via de gemeentelijke kanalen gedeeld. ,,Ik hoop dat we in de Heideweek, na een periode waarin door de pandemie niet of nauwelijks vertier is geweest, weer kunnen genieten van dit soort evenementen”, stelt Verhulst. 

Bron video: gemeente Ede.

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie