Een archieffoto van het Heideweekpubliek tijdens een optreden op het Kuiperplein in Ede.
Een archieffoto van het Heideweekpubliek tijdens een optreden op het Kuiperplein in Ede. Theo Beumer

Organisatie maakt artiesten voor komende Heideweek bekend

Evenementen

EDE De stichting Heideweek Ede heeft maandag de artiesten voor de feestweek in augustus bekend gemaakt. Het evenement kan na twee afgelaste edities vanwege de coronapandemie weer doorgaan. Naast tientallen kleine evenementen bestaat de Heideweek dit jaar weer uit vijf grote muziekavonden. 

Op het Kuiperplein zijn onder meer Flemming, Kriss Kross Amsterdam, Samantha Steenwijk, Frans Duijts, OG3NE en Gerard Joling te zien. De paarse feestweek is dit jaar van vrijdag 19 tot en met zaterdag 27 augustus. 

De Heideweek vangt aan met de Warmtebedrijf Ede Openingsavond. ,,Op de eerste avond draait DJ Bert het publiek warm, waarna hij het podium vrijmaakt voor de weergaloze negenkoppige Boogie Wonderland Band. Bezoekers wanen zich weer even terug in de seventies. Earth Wind & Fire, Kool & The Gang, Sister Sledge en ga zo maar door’’, blikt de organisatie vast vooruit. Ook verwelkomt Ede niemand minder dan Flemming op het Heideweekpodium. ,,Hij brengt frisse, catchy Nederlandse pop. Flemming scoorde direct goud met zijn nummer ‘Amsterdam’. En ook zijn nieuwe hit ‘Zij wil mij’ gaat als een malle in de hitlijsten.
De openingsavond wordt afgesloten met de Edwin Evers Band! Dertien muzikanten die traditioneel zorgen voor een waar feest.’’ Heideweek-voorzitter Gilbert Meurs is in zijn nopjes met de artiesten. ,,Eindelijk weer een Heideweek, samen feest vieren, dansen, plezier maken en aan het eind van de avond met een fijn gevoel naar huis gaan. Dat is wat we alle bezoekers van de Heideweek zo ontzettend gunnen na een periode van afwezigheid. We zijn erg blij dat we dit jaar eindelijk weer een Heideweek hebben en ouderwets plezier kunnen maken”, aldus Meurs.

SECURITAS FEEL THE BEAT Traditioneel staat de eerste zaterdagavond van de Heideweek in het teken van dance, trance en een vette beat. ,,Liefhebbers kunnen deze avond los op de beat van De Hofnar, Johnny 500 en Bizzey. Met monsterhits zoals ‘Traag’ ft. Jozo & Kraantje Pappie, Hij Is Van Mij’ met Kris Kross Amsterdam x Maan & Tabitha is Bizzey de onbetwiste baas van de clubs. En nu dus gewoon in Ede. En alsof dat nog niet genoeg is, biedt de Stichting alle dancefans onder ons ook een optreden van het DJ-trio Kris Kross Amsterdam. Hiphop, soul, pop en house, dat wordt knallen! De afsluiting van de avond is bijzonder: de mannen van Stuk op het podium! Wekelijks voeren Giel, Thomas en Stefan de leukste, lachwekkendste en tofste opdrachten uit om dit vervolgens op alle online community’s te delen. En nu dus lekker offline, live op het Heideweekpodium in Ede.’’

ITN GROTE PLEIN FEEST Op donderdag transformeert het Kuiperplein tot één groot Hollands feestplein. Namen als DJ Bert, Jeffrey Schenk, Django Wagner, Samantha Steenwijk en Frans Duijts mogen natuurlijk niet ontbreken tijdens deze avond. En alsof dat al niet genoeg feest is, wordt het Grote Plein Feest afgesloten met Boomerang met daarin onze eigen Edese Joshua van de Spreng. Zij zijn recent uitgeroepen tot nummer één coverband van Nederland.

AIRBORNE AVOND Samen met de gemeente Ede organiseert de stichting Heideweek een extra muziekavond op de tweede vrijdag in de Heideweek: de Heideweek Airborne Avond. ,,Een bijzondere avond die de officiële opening van de Airborne Ede-maand markeert en waarbij we met elkaar stil staan bij de moed en inzet van onze veteranen die deze avond ook bij ons te gast zijn. Het maar liefst 48 muzikanten tellende Orkest van de Koninklijke Luchtmacht treedt deze Airborne Avond, onder leiding van majoor Patrick Curfs, op met een prachtig en speciaal voor deze avond samengesteld muziekprogramma. Welke bijzondere artiest zij meenemen blijft nog even een verrassing.’’

PRAXIS SLOTAVOND Op de Slotavond van de Heideweek verzorgt DJ Bert  als vanouds  voor een goede sfeer deze avond. Vervolgens betreden de drie zeer getalenteerde zussen & zangeressen Lisa, Amy & Shelley van OG3NE het Heideweekpodium Daarna is het tijd om te dansen en zingen met Abba Fever. ,,Een niet te evenaren ABBA-tribute van wereldklasse! Dancing Queen, Mamma Mia en Waterloo: geen enkele ABBA-tophit wordt overgeslagen. En omdat we er weer een heel jaar op moeten wachten, mag de polonaise op de slotavond niet ontbreken! Knallen, hossen, springen en feesten, dat kun je wel overlaten aan het Feestteam. Het Heideweekfeestje wordt in stijl afgesloten met Gerard Joling. Met gemengde gevoelens natuurlijk, want na een spectaculair optreden van Gerard waarbij iedereen gegarandeerd uit zijn of haar dak gaat, is de Heideweek echt voorbij’’, aldus de organisatie.

EINDELIJK ,,Eindelijk komt er dit jaar weer een Heideweek. En dat was best even spannend’’, schetst voorzitter Meurs. ,,Want al twee jaar hebben alle Heideweekvrijwilligers, commissie- en bestuursleden en collega-organisatoren onophoudelijk geknokt om een Heideweek te organiseren. Om vervolgens te concluderen dat het niet haalbaar bleek. Ik vind het echt fantastisch en bewonderenswaardig om te zien hoe alle vrijwilligers zich elke keer weer opnieuw opladen om voor jong en oud een geweldige en gratis Heideweek te organiseren.”

advertentie
advertentie