Geboren Edenaar Rolf Sanchez treedt op tijdens de Heideweek.
Geboren Edenaar Rolf Sanchez treedt op tijdens de Heideweek. PR Rolf Sanchez

Heideweek presenteert artiesten en toegangsprijs voor muziekavonden

16 juni 2021 om 20:36 Evenementen

EDE De stichting Heideweek heeft woensdagavond de artiesten voor de Heideweek 2021 gepresenteerd in een online bijeenkomst voor sponsoren. Door de coronapandemie ging de Edese feestweek vorig jaar niet door en ook dit jaar ziet de Heideweek er van vrijdag 20 tot en met zaterdag 28 augustus anders uit dan normaal. Zo meldt de organisatie dat ticketverkoop dit jaar nodig is om aan de richtlijnen van de overheid te voldoen.

De prijs van een toegangsticket wordt vijf euro, inclusief één consumptiemunt ter waarde van 2,75 euro, meldt de organisatie. ,,We verwachten begin juli meer duidelijkheid te kunnen geven over de start van de ticketverkoop. Dan is waarschijnlijk bekend hoeveel personen toegelaten mogen worden op het Kuiperplein. Houd dus vooral onze Heideweek social kanalen in de gaten.’’

OPENINGSAVOND In totaal zijn er dit jaar vijf grote muziekavonden, één meer dan de vorige editie in 2019. De organisatie start de viering van 85+1 jaar Heideweek op vrijdag 20 augustus met de traditionele Warmtebedrijf Ede Openingsavond. ,,De aftrap wordt spectaculair’’, belooft de organisatie. Op de eerste avond staan onder meer de Haagse band Di-rect (met frontman Marcel Veenendaal uit Ede), Samantha Steenwijk en Rolf Sanchez (geboren in Ede) met zijn band op het podium. Ook dj Barry Brand draait die avond. ,,Normaal gesproken bewaar je het beste voor het laatst, maar wij vallen gewoon met de deur in huis. En dan te bedenken dat er nog vier spectaculaire muziekavonden volgen! Maar we vieren dan ook niet voor niets alsnog ons 85e jubileum. Dan mag Ede ook wel iets gaafs en extra’s verwachten’’, aldus Heideweek-voorzitter Gilbert Meurs.

(de tekst gaat onder de foto verder)


Edenaar Marcel Veenendaal komt met zijn band naar de Openingsavond. - Foto: PR Di-Rect

FEEL THE BEAT Traditioneel staat de eerste zaterdagavond van de Heideweek in het teken van dance, trance en een vette beat. Liefhebbers kunnen los op de muziek van dj Michael, Rewind All stars, La Fuente, Bizzey ‘live’ en Freddy Moreira. ,,Bizzey kennen jullie wellicht van zijn eerste liveconcert ‘What Would Jesus Do?’ Dit concert in 2019 in AFAS LIVE was binnen minuten stijf uitverkocht’’, aldus de organisatie.

GROTE PLEIN FEEST Op donderdag transformeert het Kuiperplein tot één groot Hollands feestplein. Namen als dj Bert, Pascal Redeker, Frans Bauer, Martijn Fischer (André Hazes) en als uitsmijter de coverband This is Beethoven. 

HEIDEWEEK AIRBORNE AVOND De organisatie presenteert op vrijdag 27 augustus een nieuwe muziekavond. ,,Vanaf dit jaar organiseren we samen met de gemeente Ede een extra muziekavond op de tweede vrijdag in de Heideweek: De Heideweek Airborne Avond. Een bijzondere avond die de officiële opening van de Airborne Ede-maand markeert en waarbij we met elkaar stil staan bij de moed en inzet van onze veteranen. Het maar liefst 48 muzikanten tellende Orkest van de Koninklijke Luchtmacht treedt deze Airborne Avond, onder leiding van majoor Patrick Curfs, op met een prachtig en speciaal voor deze avond samengesteld muziekprogramma. En als klap op de vuurpijl betreedt niemand minder dan Alain Clark het podium om samen met het orkest alle bezoekers dé avond van hun leven te bezorgen’’, laat de Heideweek-organisatie weten. 

(de tekst gaat onder de foto verder)


Bizzey komt naar Ede. - Foto: Bizzey

SLOTAVOND Tijdens de Praxis Slotavond van de Heideweek is er wederom een muzikaal feest op het Kuiperplein. ,,We organiseren namelijk een heuse Helden van de Heideweek Live! Xander de Buisonjé komt, samen met zijn Guilty Pleasure-band. Die bestaat uit onder meer Berget Lewis, Brainpower, Charly Luske, Lee Towers en OG3NE. Het voorprogramma van deze te gekke avond kunnen we bijna geen vooravond noemen. Niemand minder dan Martin Hoogkamer brengt ons alvast in opperbeste stemming. ‘And time goes by so slowly, And time can do so much’.’’

Toegangstickets noodzakelijk
De stichting Heideweek organiseert dit jaar alleen evenementen die een fysieke in- en een uitgangscontrole hebben om zo aan de voorwaarden van de overheid te voldoen. Dat betekent voor dit jaar een verplichte toegangsregistratie, inclusief het tonen van het identiteitsbewijs en een negatieve coronatestuitslag of vaccinatiebewijs. ,,Dat wisten we natuurlijk al in een vroeg stadium, maar het was voor ons geen reden om dan de Heideweek maar niet te organiseren’’, zegt voorzitter Gilbert Meurs. ,,We zijn in Ede wel weer toe aan elkaar ontmoeten en gezellig samen een feestje vieren. Maar dat betekent dan dus ook strikte toegangsmaatregelen om daarmee tegemoet te komen aan de vergunningseisen. Daarentegen lijkt de voortschrijdende tijd ons gelukkig ook goed gezind. Zoals het er nu naar uitziet is 1,5 meter afstand houden in augustus niet meer nodig en hebben we positieve verwachtingen over het maximaal aantal toegestane bezoekers per avond. Daar zijn niet alleen wij, maar ook ontzettend veel Edenaren dolblij mee. Want in dat geval komen hopelijk heel veel mensen van onze schitterende muziekavonden genieten. Zo kunnen we naar verwachting in de Heideweek deze ingewikkelde en moeilijke tijd enigszins achter ons laten en weer samen ouderwets uit ons dak gaan bij alles wat de Heideweek dit jaar te bieden heeft.’’


De Kapel Koninklijke Luchtmacht. - Foto: Paul Tolenaar

Mail de redactie
Meld een correctie

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie