Buitenzorg presenteert vier feestelijke activiteiten tijdens de Heidy-week.
Buitenzorg presenteert vier feestelijke activiteiten tijdens de Heidy-week. Henny Jansen
Advertorial

Heideweek wordt Heidy-week

19 augustus 2020 om 13:23 Zakelijk

EDE Het coronovirus heeft er mede voor gezorgd dat er dit jaar, in de laatste volle week van augustus, geen Heideweek is. Wat blijft is de bloeiende heide en het feit dat Heidy Vink, een van de eigenaren van Buitenzorg, door de jaren heen geregeld in deze periode jarig is. Het ‘hoogbejaarde’ bedrijf, met 125 jaar horecahistorie in Ede, zit allesbehalve stil en houdt dit jaar met vier activiteiten een feestelijke Heidy-week.

Henny Jansen

,,Het begint zaterdag 22 augustus vanaf 18.00 uur met ‘Tour du Buitenzorg’”, steekt Heidy Vink van wal. ,,De gasten kunnen dan een passepartout kopen met negen lege vakjes. Elk vakje vertegenwoordigt een gerecht. De volgorde kan naar eigen inzicht bepaald worden. In verband met de coronamaatregelen is het wel van belang te reserveren. Dan kan ook aan de deur. Anders dan voorgaande jaren worden de gerechten nu in één van onze zalen of op de twee terrassen geserveerd. Struinen mogen we helaas niet toestaan.”

MOSSELFESTIJN Donderdag 27 augustus staat Buitenzorg vanaf 17.00 uur in het teken van een Mosselfestijn. ,,Onbeperkt eten”, voegt Heidy Vink toe. ,,We slaan vijfhonderd kilo in en presenteren vier varianten. Pittig Thais, Frans met anijs, Zeeuws met Hollandse groenten als ui, prei en wortel en Mexicaans, pittig met maïs en salsa. Combineren of gebruik maken van ons mosselmenu is ook mogelijk. Gasten die mosselen niet zo lekker vinden, kunnen natuurlijk ook een ander gerecht als een biefstukje bestelen. Er is ook live muziek. Aan de deur reserveren is bij deze activiteit niet mogelijk.”

LANGUEDOC De derde feestelijke activiteit tijdens deze Heidy-week is de Mediterraanse avond op zaterdag 29 augustus. ,,Vanaf 18.00 uur ontvangen we onze gasten met een bruisend aperitief”, vertelt Heidy Vink. ,,Tijdens de vakantie met mijn echtgenoot Lodewijk de Kruif hebben we in de Languedoc verschillende wijnen geproefd. De keuze is gevallen op een cocktail met mousserende wijn, limocello en Ginger ale en crushed ice. Heerlijk. Er worden die avond Franse, Italiaanse en Spaanse gerechten geserveerd. Reserveren aan de deur is mogelijk.” (Bekijk ook de video onderaan dit artikel.)

MUZIEKCAFÉ Zondag 30 augustus is de slotdag met Muziekcafé Ede. ,,Vanaf 14.00 uur zijn de gasten welkom. ,,Geen danscafé”, licht Heidy Vink toe. ,,Dat is momenteel niet toegestaan. Zoals gebruikelijk zorgt Benny Stevens voor een bandje en gasten.”

,,Buiten deze activiteiten kunnen liefhebbers van een goede keuken natuurlijk ook bij ons terecht. Via ‘Buitenzorg Drive Tru’ bijvoorbeeld. Bestellen, onze oprijlaan gebruiken en een tas met de lekkerste gerechten wordt in de auto overhandigd. Pinnen is mogelijk.”

Buitenzorg Ede
Restaurant-Partijen-Catering
Amsterdamseweg 19
6712 GG Ede
Telefoon: 0318-610313
Reserveren: buitenzorg@buitenzorg.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie