Afbeelding
Koninklijke Luchtmacht

Code Geel tijdens Airborne; herdenking gaat vooralsnog gewoon door

Evenementen

EDE Het programma van de Airborne Luchtlandingen en herdenking zal morgen mogelijk aangepast worden. Weerinstituut KNMI geeft van vrijdagmiddag tot en met zaterdagmiddag ‘code geel’ af. Er kunnen buien met onweer, hagel en zware windstoten ontstaan.

Wat de gevolgen zijn voor de luchtlandingen zelf is volgens gemeentewoordvoerder Femke Drewes van de gemeente Ede nog niet bekend. Ze geeft aan dat de Airborne herdenking van 11.30 tot 12.30 uur zal doorgaan, voor zover nu bekend is. De beslissing over het doorgaan van de ‘Airborne’ luchtlandingen ligt bij het ministerie van Defensie.

Ook de organisatie van het evenement wijst op de weersvoorspelling: ,,Er wordt regen voorspeld. We raden je aan warme kleding aan te trekken en een paraplu of poncho mee te nemen. 11 Luchtmobiele Brigade maakt zaterdagochtend de inschatting of de luchtlandingen door kunnen gaan.”

Met de Airborne Herdenking en Luchtlandingen op de Ginkelse Heide worden jaarlijks de strijders herdacht die voor de vrijheid vochten in 1944, als onderdeel van operatie Market Garden. Het evenement trekt jaarlijks duizenden bezoekers. De gemeente Ede houdt bezoekers van het evenement vrijdag en zaterdag via sociale media op de hoogte als de situatie rond de luchtlandingen wordt gewijzigd.

advertentie
advertentie