Burgemeester Verhulst (met snor) speelt zijn evenknie uit 1905 in de film.
Burgemeester Verhulst (met snor) speelt zijn evenknie uit 1905 in de film. Theo Beumer

Edese familiefilm met bijrol voor burgemeester Verhulst binnenkort in reprise

28 september 2021 om 17:00 Film

EDE De Edese familiefilm Blijven, Komen en Gaan gaat op zaterdag 13 november in reprise. In de film van regisseur Arno Setz heeft ook burgemeester René Verhulst een rol. Verhulst speelt zijn evenknie, burgemeester Op Ten Noort, uit 1905. 

De film over de geschiedenis van Ede werd in 2013 gemaakt, maar wordt opnieuw uitgebracht met een aantal nieuwe scènes. 

Filmmaker Setz woont al meer dan 20 jaar in Ede. De ontstaansgeschiedenis van de woonplaats was hem lang een raadsel. Door de film leerde hij de cultuur van Ede begrijpen. Setz: ,,Als Edenaren spelenderwijs meer leren over hun woonplek, ontstaat er meer binding, gevoel en respect voor de plek waar je leeft”, meent Setz. ,,Daarom vind ik dit soort projecten belangrijk en wil ik daar graag een podium aan geven. Het gevoel samen Edenaar te zijn, is iets wat sterk voelbaar was in het maakproces met alle meewerkende Edenaren, die in totaal 14 verschillende nationaliteiten hadden.”

TIJDREIS De hoofdrol wordt gespeeld door de 10-jarige Bennekomse Anna van Pouderoijen. Zij speelt Anne, een dromerige boerendochter die graag verder kijkt dan het aardappelveld van haar vader. Op een dag komt er een mysterieuze man voorbij, die haar meeneemt op een tijdreis. In het Ede van nu ontmoet zij Oszy die in Ede woont met zijn Egyptische moeder.

ENKA Naast de reprise willen de makers de film ook voor de toekomst beschikbaar houden voor bijvoorbeeld het onderwijs in Ede en omstreken. Behalve aandacht voor de militaire geschiedenis is onder meer een muziekclip over de Enka onderdeel van de film, met daarin hoofdrollen voor singer-songwriter Rogier Pelgrim en het Enka-mannenkoor. Ook is zangeres Roos Blufpand te zien en zij zingt het titellied.

Blijven, Komen en Gaan gaat op zaterdag 13 november in reprise in Pathé Ede. 

Mail de redactie
Meld een correctie

advertentie
advertentie