In Ederveen kan de oude boerderij De Nap uit 1697 worden bekeken.
In Ederveen kan de oude boerderij De Nap uit 1697 worden bekeken. Bert Lever

Programma Open Monumentendag gereed

10 september 2019 om 17:10 Historie

EDE De Open Monumentendag wordt aterdag 14 september weer gevierd in het hele land. Diverse erfgoedorganisaties uit de gemeente Ede sluiten ook dit jaar weer aan bij het jaarlijkse evenement. Bijzondere monumenten openen deze dag hun deuren gratis voor publiek. Dit jaar staan de activiteiten in het teken van het thema 'Ontspanning en Recreatie'.

Op diverse locaties in Ede, Bennekom, Otterlo, Ederveen en Lunteren kunnen inwoners een kijkje nemen bij bijzondere monumenten. Zo bestaat deze dag de unieke kans om bijvoorbeeld de historische boerderij De Nap in Ederveen te bekijken. Verder zijn er diverse rondleidingen te volgen in de Oude Kerk. Maar er is ook een expositie over de luchtlandingen op de Ginkelse Heide te zien bij het Militair-historisch informatiepunt De Smederij.

Alle monumenten zijn gratis toegankelijk. Ze zijn open van 10.00 tot 17.00 uur. Wanneer er andere openingstijden gelden, dan staan deze apart vermeld in het programma. Het volledige programma op www.ede.nl/openmonumentendag.

Mail de redactie
Meld een correctie

Bart Belterman
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie