Afbeelding
Pauw Media

Recreatie, nieuwe natuur en bezinning bij Muur van Mussert

1 februari 2020 om 14:30 Historie

LUNTEREN Het Edese college heeft een voorkeur voor een combinatie van functies in het gebied rondom rijksmonument de Muur van Mussert op de Goudsberg in Lunteren. ,,Met recreatief gebruik op het recreatieterrein, aanleg van nieuwe natuur en een passende bescheiden functie voor het rijksmonument als bezinningsplek", deelt wethouder Hester Veltman aan de gemeenteraad mee.

Stichting Het Luntersch Buurtbosch (LBB) heeft het college onlangs gevraagd een voorkeursrichting te bepalen ten aanzien van de ontwikkelmogelijkheden voor het terrein rondom de Muur van Mussert. ,,De stichting is afgelopen jaar een onderzoek gestart naar de toekomstmogelijkheden van het gebied. Vanuit de gemeente hebben we dit onderzoek gefaciliteerd door een kleine financiële bijdrage."

De richting om het gebied te ontwikkelen (recreatie, natuur en bezinningsplek) heeft de voorkeur van het college ,,omdat de opgaven in het gebied daarmee in onderlinge samenhang worden benaderd: het cultuurhistorische belang van het monument, de revitaliseringsopgave van het recreatiecentrum De Goudsberg en de ontwikkeling van natuurwaarden." De bij deze ontwikkeling betrokken partijen onderzoeken nu de haalbaarheid van deze richting.

Vorig jaar september verstrekte de gemeente een subsidie van 10.000 euro aan de Stichting Het Luntersche Buurtbosch voor een vervolgonderzoek naar de ontwikkeling van het gebied. Met als doel een breed gedragen voorkeursvariant. Het college toonde zich eerder blij verrast dat het initiatief vanuit Lunteren komt ,,omdat ze op zoek gaan naar een stuk historie waar het dorp zelf mee te maken had."

Mail de redactie
Meld een correctie

Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie